Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Ünnepi délután a múzeumban

Szentes - A Koszta József Múzeum ebben az évben sokszínű programokkal ünnepelte a ’48-as forradalom és szabadság évfordulóját.
Az ünnep előtti három napon keresztül rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartottak a város és a kistérség általános iskolás diákjainak, ahol többek között a korabeli huszárok viseletével, fegyverzetével, életével ismerkedhettek meg a fiatalok.

Majd megnyitottak egy időszaki kiállítást, amely egy Kazahsztánban folyó kutatási munkát mutat be, hangsúlyt fektetve a két nép közötti ősi rokonság megjelenítésére.

A gyermekek korabeli zászlókat készíthettek, fegyvereket ábrázoló puzzle játékokat rakhattak ki, és más kisebb tárgyakat készítettek.
A gyermekek korabeli zászlókat készíthettek, fegyvereket ábrázoló puzzle játékokat rakhattak ki, és más kisebb tárgyakat készítettek.


Március 15-én délután pedig az 1848-49-es események szentesi emlékeinek bemutatását vállalták, illetve családoknak, gyermekeknek ünnepi hangulatú kézműves foglalkozást tartottak. Ennek során a gyermekek korabeli zászlókat készíthettek, fegyvereket ábrázoló puzzle játékokat rakhattak ki, és más kisebb tárgyakat készítettek.

A foglalkozásokat Oroszné Rónyai Éva és Gáspár Edit múzeumpedagógusok szervezték, irányították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesiek ismerkedtek Szentessel

Szentesi Vendégszeretet egyesület idén is megrendezi az idegenforgalmi körséták programját - elsősorban helyi lakosoknak. Tovább olvasom