Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Útfelújítások Szentesen

Szentes - 100 milliós útfelújítási program kezdődött Szentesen. 25 ezer négyzetméteren terítenek új aszfaltréteget: a József Attila utca kivitelével május végére befejeződnek a munkák.
Öt szentesi utca útburkolatát újítják föl a következő hetekben. A beruházásról Szirbik Imre polgármester azt mondta, közel 100 millió forint értékű fejlesztés, és az összeg felét pályázaton nyerte a város, a másik fele önerő. Az érintett utcákban már megkezdődtek az előkészítő munkálatok, és hamarosan a munkagépek is ott fognak dübörögni, mert egy kivétellel minden helyszínen május végéig be kell fejezni az aszfaltozást, amit a Duna-Aszfalt Kft. végez.

A kertváros forgalmát érinti leginkább a Honvéd utca felújítása. Ott a körforgalomtól egészen a Drahos utcáig lecserélik az útburkolatot, az út teljes hosszában 6 méter széles lesz, és a fekvőrendőrök is megmaradnak. Megújul a Klauzál és az Esze Tamás utca, valamint a volt KGST-piachoz vezető Sopron sor burkolata is. Utoljára a József Attila utca és környéke következik, ahol az aszfaltozás előtt a távfűtő vezetékeket is felújítják.

A szegvári úton április 20-áig kell befejezni a munkákat. A szerző felvétele
A szegvári úton április 20-áig kell befejezni a munkákat.
A szerző felvétele

Utóbbi munkák miatt a Kossuth utca déli oldalán csak június végére kell elkészülniük az útépítőknek – akik azt kérték, hogy az aknafedelek közelében figyelmesen vezessenek az autósok. Mert ha elmozdulnak a fedők, mielőtt még megkötne az aszfalt, fel kell bontani az új réteget, a helyreállítás pedig időigényes, és zavarni fogja a közlekedőket.

Szegvárnál és Nagymágocson is aszfaltoznak

Április 20-ára kell befejezni a Szentest Szegvárral összekötő út felújítását. A 4,7 kilométeres szakaszra 352 millió forintot költenek. A szegvári út sorompó és felüljáró közötti, egy kilométer hosszú szakaszának felújítására már pályázott az útkezelő, de eredményt még nem hirdettek, így ez a második ütem jövőre készülhet el. Nagymágocs határában szintén felújít a közútkezelő egy 2 kilométeres szakaszt – itt május végén kell levonulniuk az építőknek.

Olvasóink írták

  • 1. Zander55 2009. április 09. 06:19
    „Örvendetes dolog az a Szentes-Szegvári útszakaszfelújítása. Csak azt nem értem, miért nem lehet minőségi munkát végezni. Még be sem fejezték a felújítást, de már is foltozva van. Középen pedig kb 1.5 cm-es szintkülönbség van a két oldal között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fehérkereszt beintett a Négy Mancsnak

Szentes - Elzárkózik a Négy Manccsal való együttműködéstől a Fehérkereszt Állatvédő Liga. A 19 éve működő magyar szervezet szerint az osztrák alapítványnak nem most, hanem tavaly kellett volna keresnie a kapcsolatot a hazai szervezetekkel. Tovább olvasom