Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Útnak indult a Szent Jupát szentesi csapata

Ma hajnalban indult következő túrájára a szentesi Szent Jupát Sportegyesület csapata. A fiúk évek óta kerekeznek együtt, idén először egy lány is velük tart. A túrázók az Őrséget járják be, mielőtt hazatérnek.
Indulás előtt. A kerékpárosok naponta száz kilométert tekernek le a dombos vidéken. Fotó: Vidovics Ferenc
A zivataros időre és a forró napsütésre egyaránt felkészültek a szentesi kerékpárosok, hiszen változékony a nyár. Esőkabát és napozószer is került a Szent Jupát Sportegyesület tagjainak hátizsákjába, melyet először a pesti gyorsra pakoltak fel a kerekezők, mert a starthelyig, Zalaegerszegig vonattal mentek tegnap. Közben a Nyugati pályaudvarról a keletibe kerékpáron tették meg az utat, majd az Őrségben ülnek nyeregbe.

Valkai Zsolt azt mondja, különösen szép ez a vidék, tájjellege pedig egyedülálló. Úgynevezett szeres településrendszerben építkeztek ott korábban: néhány ház alkot egy-egy csoportot az utak mentén – magyarázta az egyesületi elnök. Az Őrség lankás vidékein kellemes látvány vár a túrázókra, akik közvetlenül a tanítás után vághatnak neki a megpróbáltatásoknak – a fiatalok már alig várják a kalandot. A csapat tagja Füsti Molnár Gergely, Papp Dániel, Olasz Balázs, Rakk Dávid, és idén először tart a fiúkkal Bányai Viktória. – A hölgyet természetesen nem fogjuk a hátunkon vinni – mondta Valkai Zsolt. – Viki nagyszerű formában van, régóta szeretett volna már egy túrán részt venni. A csapat azt tervezi, hogy naponta nyolcvan-száz kilométert halad, útközben töltekezik a látnivalókkal, esténként pedig nyárson süt szalonnát. Hazafelé a Balaton déli partján jönnek.

A nyár eleji kilencnapos őrségi túrát követi júliusban egy huszonhárom napos kirándulás Erdélyben, majd augusztusban a Felső-Tiszánál kerekeznek a Szent Jupátosok – akik 1989 óta űzik hobbijukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi elismerés az árvizeseknek

Az árvíz elleni védekezésért kaptak elismeréseket több mint százan a hét végén a szentesi… Tovább olvasom