Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Vágóhídra 150 millió

Saját forrásból és állami támogatásból fejlesztette a derekegyházi vágóhidat a Pankota-Flex Kft. A beruházás eredményeként, minden előírást betartva, különleges élelmiszereket állítanak elő sertéshúsból.
Harminc embernek ad munkát a derekegyházi vállalkozás Fotó: Tésik Attila
A Pankota cégcsoporton belül termesztett gabonával táplált saját nevelésű sertéseket dolgoz fel a Pankota-Flex Kft. a derekegyházi üzemben. A sertéspiacot sújtó, időnként jelentkező válság némileg nehezíti a készterméket előállító cég helyzetét, azonban a biztos megrendelőkre támaszkodva terveznek mindig a következő hétre – mondta el lapunknak Oláh József ügyvezető. Szállítanak áruházláncoknak, iskolai étkezdéknek és a kórháznak egyaránt.

Ha éppen nem érződik az importtermékek árletörő hatása, akkor a hazai húsipar is fellélegez – fogalmazták meg a szakemberek tegnap. Saját forrásból és állami támogatásból, 150 millió forintból korszerűsítették a derekegyházi vágóhidat, ahol jelenleg tizenhárom ember dolgozik, a vállalat azonban összesen harminc embernek ad munkát. Az üzem tegnapi átadásán – ahová a tervekkel ellentétben a madárinfluenza-helyzet miatt nem érkezett meg Gráf József agrárminiszter – a tárca kabinetfőnöke, Sirman Ferenc azt mondta, a fejlesztés összhangban áll a kormány elképzeléseivel az ágazat területén. Mint kiderült, az állami támogatás a foglalkoztatáshoz is hozzájárul, így enyhítve a környékben tapasztalható munkanélküliséget.

A Pankota hústermékei messze földön híresek, köztük különösen a májas, a különböző kolbászok és füstölt húsok. A vágóhídon a feldolgozás teljes vertikuma jelen van, így a hús késztermékként a csomagolóból kerül az eladókhoz. Dobos András állatorvos, a földművelésügyi minisztérium élelmiszer-biztonsági tanácsadója szerint a legszigorúbb higiéniai előírásoknak és a betartásuknak köszönhetően abszolút biztonságos élelmiszer kerül ki a feldolgozóból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer termelőt szolgálnak ki

Korszerű laboratóriumot alakítottak ki Szentesen az egykori kertészeti kutatóállomáson a megyei… Tovább olvasom