Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Vállalkozásba adják a közétkeztetést Szentesen

Vagyonkezelői jogot alapít a szentesi önkormányzat a közétkeztetés ellátására. A pályázatot még ebben a hónapban kiírják, hogy tanévkezdésre megújuljon a központi gyermekélelmezési konyha.
Alapos felújításra szorul Szentesen a Jövendő utcai gyermekélelmezési konyha. A képviselő-testület korábban már döntött arról, hogy ajánlatot kér a közétkeztetés ellátására a közbeszerzési törvény szabályai szerint. A legutóbbi ülésen viszont olyan határozat született, hogy vagyonkezelői jogot alapítanak a közfeladat átadásához. Így írják majd ki még ebben a hónapban a pályázatot a konyha működtetésére, és ezzel egyszerűbb lesz az eljárás.

Az idő azért is sürgeti a várost, mert a leendő szolgáltatónak a tanév végén, júniusban már hozzá kellene kezdenie a konyha teljes felújításához annak érdekében, hogy az minden szempontból megfeleljen a vonatkozó szabványoknak. A vállalkozónak a fejlesztésre fordított költsége úgy térülhet meg, hogy az összeget beszámítja a város a vagyonkezelői jog ellenértékébe. A 3600 adagos konyha szolgáltatási szerződését maximum 20 évre kötik meg a vállalkozóval, aki az üzemeltetés ésszerűsítésével is ellentételezheti a ráfordításait.

Az önkormányzati intézményként működő gyermekélelmezési konyhán 53 személyt foglalkoztatnak. Lapunk megkérdezte Szűcs Lajostól, hogy mi lesz a dolgozókkal, ha vállalkozásba adják a közétkeztetést. Az alpolgármester elmondta: az üzemeltetőtől garanciát kérnek majd, hogy a jelenlegi munkatársakat megtartja. Bár nem maradnak közalkalmazotti státusban, de olyan szerződést kötnek majd a vállalkozóval, hogy ugyanazokkal a feltételekkel köteles foglalkoztatni a dolgozókat, mintha közalkalmazottak lennének. Szűcs Lajos hozzátette: már voltak érdeklődők a központi konyha működtetésére, és mindenki úgy nyilatkozott, hogy személyzetet nem hoz magával.

A nyárra tervezett felújítás idején sem szünetel a közétkeztetés a városban. Az alpolgármester beszámolt arról is: már tárgyaltak helybeli vendéglősökkel, hogy ki hány személy étkeztetését képes vállalni. A központi konyha ugyanis nemcsak az óvodákat, iskolákat látja el, hanem a szociális intézmények és a napközis otthon lakói is onnan kapják az ételt. A Szarvasi úti konyha felújíttatását most nem tervezi az önkormányzat. Szűcs Lajos szerint elképzelhető, hogy a kistérséghez tartozó községekben még zárnak majd be iskolákat. Akkor pedig szükség lehet erre a konyhára is. A korszerűsítése helyett azonban inkább újat építtetne a város, mert az kevesebbe kerül, mint a régi épület felújítása.

Olvasóink írták

  • 1. vuki 2008. május 30. 15:39
    „én itt eszem nap mint nap,...nagyon ´izletes´ a kaja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 millió a madárinfluenza miatt elhullott libákért

A madárinfluenzával sújtott szentesi térségben leölt tizenháromezer libáért 90 millió forint… Tovább olvasom