Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Váratlan fordulat történt Szentesen iskolaügyben

Váratlan fordulat történt Szentesen iskolaügyben: Cseuz László lemondott ugyanis az új szentesi integrált intézmény, a Horváth Mihály Gimnázium és Boros Sámuel szakközépiskola igazgatói posztjáról.
Váratlan fordulat történt Szentesen iskolaügyben: Cseuz László lemondott ugyanis az új szentesi integrált intézmény, a Horváth Mihály Gimnázium és Boros Sámuel szakközépiskola igazgatói posztjáról. A fenntartó megyei önkormányzatnál nem értik, miért dobta be a törülközőt Cseuz. Kovács Kálmán, a megyei önkormányzat alelnöke szerint sürgősen össze kell hívni a rendkívüli közgyűlést, és új igazgatót kell kinevezni.

Cseuz László elmondása szerint a megyei önkormányzat vezetőitől korábban azt a tájékoztatást kapta, hogy Bácskainé Fazekas Márta, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója megkapta a felmentését. Ennek tudatában vállalta el egy hete az integrált szentesi intézmény, a Horváth Mihály Gimnázium és a Boros Sámuel szakközépiskola vezetését.

Elmondta: a Bácskainéval folytatott beszélgetése során azonban kiderült, hogy a gimnázium jelenleg hivatalban lévő vezetője még nem kapta meg a felmentését. Ezek után Cseuz László úgy döntött, lemond az igazgatói székről. Ebben az is szerepet játszott – mondta –, hogy nem tájékoztatták pontosan, mi vár rá. Kiderült: mind a négy szentesi iskola anyagi ügyeinek felügyeletét neki kellett volna ellátnia. (A másik integrált szentesi intézmény a Zsoldos és a Pollák szakközépiskola, aminek a vezetésével Dongó Lászlót bízták meg.) Cseuz megítélése szerint erre ő nem alkalmas, ezt a munkát nem tudja elvégezni.

Díj Cseuznak

Lapunk információi szerint a Horváth Mihály Gimnázium tantestülete idén tavasszal a megye által adományozható Közoktatásért díjra jelölte Cseuz Lászlót nyugdíjba vonulásának alkalmából, életműve elismeréseként. A megyei közgyűlés nem ítélte meg a díjat a testnevelő tanárnak. Szentes városától Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Cseuz László.

– Rendkívül megtisztelő feladat a Horváth Mihály Gimnáziumot vezetni, de nem bármilyen áron – tette hozzá Cseuz László. A testnevelő tanárnak így nem lett volna ideje az olimpiai felkészülésre, márpedig jövő május elsején mindenképpen el akar indulni kerékpárral Pekingbe. Végleges döntése előtt beszélgetett Bácskainéval. A gimnázium igazgatói irodájának előszobájában találkoztak. – Egy-két percig feszült volt a hangulat, aztán úgy beszélgettünk, mint régi kollégák – mondta Bácskainé Fazekas Márta, aki tájékoztatta a frissen kinevezett igazgatót az iskola vezetésével kapcsolatos teendőkről.

Cseuz László átlátva a helyzetet, tegnap hivatalos levélben, faxon közölte lemondását Magyar Annával, a megyei közgyűlés elnökével. A megyei önkormányzat július 19-én döntött arról, hogy Cseuzt bízza meg egy évre az integrált intézmény vezetésével. A közgyűlési előterjesztés szerint Bácskainé július 31-éig igazgató.

Kovács Kálmán lapunktól tudta meg, hogy lemondott Cseuz László. A megyei közgyűlés alelnökét meglepte a döntés. Közölte: nem érti Cseuz döntését, akivel elmondása szerint korábban hosszasan beszélgetett a munkáról, és azt is elmondta neki, hogy a négy középiskola egységes gazdasági irányítás alá kerül.

– A megyétől minden segítséget megkapott volna – hangsúlyozta. Kovács elmondása szerint Cseuz hosszasan beszélt arról, mi javítanivaló van a gimnázium működésén, ezért sem érti, miért mondott le. A pedagógiai program vagy a működési szabályzat megalkotása egy gyakorlattal rendelkező pedagógus számára nem jelenthet gondot. A következő igazgató személyéről rendkívüli közgyűlésen kell dönteni. Kovács szerint szeptemberben úgy kezdődik el a tanítás, hogy nem lesz semmi probléma az iskola körül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új iskola, két új igazgató Szentesen

Szentes - Szentesen összevonta a fenntartó megyei önkormányzat a Horváth Mihály Gimnáziumot a Boros… Tovább olvasom