Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Várkonyi Katalin kiszállt a kórházi mókuskerékből

Szentes - Várkonyi Katalin nem ment el a meghallgatásra, így ketten versenyeznek a szentesi kórház főigazgatói posztjáért: egy vámospércsi és egy orosházi jelölt.
Egy év hercehurca után jövő hét végére úgy tűnik, felszáll végre a fehér füst a szentesi kórházban, és kiderül, ki lesz az új főigazgató. A történetről többször írtunk. Tavaly márciusban írt ki pályázatot az ország számos gyógyintézményének vezetésére a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Szentesen egyetlen induló mérette meg magát, a jelenlegi főigazgató, Várkonyi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – több más intézménnyel együtt – mégis eredménytelennek nyilvánította a szentesi pályázatot.

Várkonyi Katalin
Várkonyi Katalin

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
 
Nyáron ismét meghirdették a vezetői posztot. Újra beadta pályázatát Várkonyi Katalin, mellette az akkoriban még szentesi orvos igazgatóként tevékenykedő, azóta az orosházi kórházba átigazolt Gyenes Ágota, az abban az időszakban a makói kórházat vezető Baráth Lajos, valamint Buchholcz Gyula, a bajai kórház főgyógyszerésze. A tárca a négy jelölt között nem találta meg a legalkalmasabbat.

A szentesi kórházra vonatkozó legújabb kiírás márciusban jelent meg, most már sokkal rövidebb, 30 napos döntési határidővel. Bár a jelentkezők személyéről információt sem az országos intézet, sem a minisztérium nem ad, lapunk úgy értesült: Várkonyi Katalin mellett az orosházi kórház jelenlegi főigazgatója, Kalmár Mihály és egy vámospércsi háziorvos, Suba László indult.

A jelöltek meghallgatását hétfőn tartották a GYEMSZI-nél, ahol Várkonyi Katalin nem jelent meg. Szerettük volna megkérdezni az okokról, de nem értük el. Kalmár Mihály érdeklődésünkre levélben azt válaszolta, hogy a személyével kapcsolatos híreket „sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában". Róla annyit sikerült megtudni, hogy tavaly indult Orosházán. Ott is eredmény nélkül zárult a pályázat, most jelenlegi munkahelyén és Szentesen is megméretteti magát.

Suba László sem kívánt nyilatkozni. A világhálón fellelhető adatok szerint ő az elmúlt ciklusig a Fidesz színeiben alpolgármester volt Vámospércsen, ahol komoly szerepe volt egy járóbeteg-szakrendelő intézet kialakításában. A döntést április 20-áig kellene meghozni.

Olvasóink írták

 • 8. vigyula 2013. április 13. 17:44
  „Hát nagyon remélem,hogy nem olyan Igazgatót akarnak a Szentesi kórház élére aki már egy kórházat tönkre tett!!!”
 • 7. kórházi 2013. április 11. 21:29
  „barátfüle: "Kalmár esetén is megvolt az esélye, hogy ismét elnyerje az orosházi helyet. Itt is megtörtént az elmeszelés. Jóslatom szerint a következetesség azt diktálja, hogy se ide, se oda ne válasszák meg."

  Higgyje el, mindenkinek ez lenne a legjobb. Szentesnek is, Orosházának is.”
 • 6. kórházi 2013. április 11. 21:20
  „barátfüle! Nem elég jól értesült, miért választanának újra egy kórházigazgatót Orosházán, aki ekkora adósságot csinált? Kalmárnak sem volt semmilyen kórházi gyakorlata, amikor oda megválasztották. Lévén, hogy fogorvos.Lövése nincs a kórházról!”
 • 5. _csutak_ 2013. április 11. 19:38
  „Megértem a doktornőt!
  Ilyen feltételek mellett és ilyen politikai környezetben életveszélyes komoly pozíciót választani.”
 • 4. SecondLife 2013. április 11. 12:34
  „Kedves Várkonyi Katalin, kedves Gyenes Ágota,
  köszönet mindenért, eddigi kitartásukért, emberségükért, a kórház érdekében végzett munkájukért!
  Jó volt együtt dolgozni, távozásuk indítékait messzemenően értem és megértem.
  Sok sikert, sok boldogságot!”
 • 3. barátfüle 2013. április 11. 10:59
  „2. Dr..
  Szó sincs róla. Nem FIDESZ jelöltet kerestek. Az volt eddig is, mégsem választották.
  A nyertes egyáltalán nem biztos. Nem lehet tudni, hogy mit akar a GYEMSZI. Azt tudjuk, hogy Várkonyit kétszer elmeszelték. Ha következetesek, akkor most harmadszor is azt teszik. Megjegyzem, minden okuk megvan. A kórház gazdasági eredményei és viszonyai mindent megalapoztak.
  Kalmár esetén is megvolt az esélye, hogy ismét elnyerje az orosházi helyet. Itt is megtörtént az elmeszelés. Jóslatom szerint a következetesség azt diktálja, hogy se ide, se oda ne válasszák meg.
  A harmadik jelölt a kiírás szerint sem esélyes. Ugyanis nincs kórházi gyakorlata. Háziorvosból nem lehet egyszerre intézményvezető valaki.
  Ha lehetne fogadni, akkor az eredménytelenségre tennék. Harmadszor is.
  Bárki legyen itt a vezető, nem örököl egyszerű helyzetet. Teljes a vezetési válság minden szinten. Nincs rendelőintézeti igazgató (<moderálva>), nincs gazdasági igazgató, nincs orvos igazgató (ebben is benne van a kezük), nincs főmérnök (<moderálva>), nincs főkönyvelő (pályázat után lelépett), nincs jogtanácsos (<moderálva>). Most a főigazgató is - ha lehet hinni a cikknek - elmegy.
  Felmérte valaki, hogy milyen jelentősége van az információnak és a folytonosságnak? Hihetetlen veszteséget lehet a folytonosság megszakadásával veszíteni.
  Kedves leendő főigazgató. Ilyen helyzetben egyet tehet. Visszaszerzi a régi gárda nagy részét, vagy ön is hamarosan bukik. Nem csoda ez. A szentesi kórház hagyományait követné. 10 főigazgató 10 év alatt.”
 • 2. Dr.Tonyk 2013. április 11. 08:42
  „"A világhálón fellelhető adatok szerint ő az elmúlt ciklusig a Fidesz színeiben alpolgármester volt Vámospércsen"

  Ennyi, téma lezárva. A nyertes megvan!”
 • 1. sss 2013. április 11. 06:51
  „fityisz ország, csak nehogy lecsapjon rám a cenzúrinkvizíció! :|”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködik az ezred és a tűzoltóság

Együttműködési megállapodást írt alá Nyers József, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka és Kálmán Rajmund a szentesi tűzoltóság parancsnoka. Tovább olvasom