Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Várólistás lesz a labor

Szentes - Jövő héttől várólistát vezetnek be a járó betegek számára a szentesi kórház laboratóriumánál, decembertől pedig csak az intézmény ellátási körzetében élőknek készítenek vizsgálatot.
Decembertől csak a sürgősségi betegellátás, onkológiai kezelés, illetve véralvadásgátló terápia alatt álló betegek, a 14 év alatti gyermekek és a terhesgondozásban részesülők számára készít előjegyzés nélkül vizsgálatot a szentesi kórház központi laboratóriuma. Jövő héttől várólistát vezetnek be az intézményben, decembertől pedig csak a kórház ellátási körzetébe – vagyis a szentesi és csongrádi kistérséghez, illetve Kunszentmártonhoz, Öcsödhöz, Szelevényhez, Tiszasashoz és Tiszaughoz – tartozó betegek mintáit elemzik majd a laborban. Mint megtudtuk, a feladatellátás szűkös finanszírozása miatt kényszerült erre a döntésre az intézmény menedzsmentje.

A bejelentkezés előjegyzésére személyesen a kórház laborjában munkanapokon 10–15 óráig van lehetőség, illetve telefonon a 63/313-244-es szám 375-ös mellékén, munkanapokon 10–15 óráig. A csongrádi rendelőintézet laboratóriumához tartozó páciensek munkanapokon 10.30–14 óráig jelentkezhetnek be a csongrádi laboratóriumban személyesen vagy a 63/570-800-as telefonszámon. Bejelentkezéseket már fogad a labor.

Olvasóink írták

 • 8. valakiiii 2009. december 01. 15:42
  „szirbik megszavazta az elvonásokat a parlamentben!!!! saját városától is elveszi a támogatást! most ő mszp-s képviselő akit gyurcsány-bajnai rángat és ő engedi alázatosan, vagy egy tökös polgármester aki kiáll a városa érdekében.....Na melyik?”
 • 7. KovácsPistike 2009. november 29. 17:39
  „Lehet hogy igaz lesz az, ami eddig vicc volt? (Félévente hordóval kell gurítani majd a vizelet mintát)
  Ilyenkor még a polgármester-képviselő helyett is szégyellem magamat, hogy egyáltalán magyarnak mertem születni.

  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  A muternak sem tetszik a szegfű, a fater meg állandóan takarít galambok után.
  Demokrácia=demokraták+erkölcs

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."
  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."”
 • 6. niemand 2009. november 25. 20:25
  „Ezek szerint semmit nem ér a szentesi lakos, ma beteg lesz-1 hónap múlva laborvizsgálat, közben széna vagy szalma? A város vezetőinek mindegy, vajon ők és családjuk is ilyen időpontot kapnak, ha szükséges a laborvizsgálat számukra?”
 • 5. tevekecske 2009. november 23. 17:00
  „No, emberek, ez lesz az igazi kalandpark...”
 • 4. mosómasa 2009. november 23. 05:41
  „MAkón már augusztusban is időpontot kellett kérni a laborba, s "természetesen" csak jó egy hónappal későbbi időpontban tudtak volna fogadni. Felháborító és elkeserítő! Hol az a pénz ,amit éveken át fizettünk TB-re?”
 • 3. Power 2009. november 22. 22:49
  „Nem elég ingyenessé tenni a vakcinát a hajléktalanok, gyerekek számára, ennél sokkal többre van szükség. Felháborító ami az egészségügyben történik. Nem hallom a város vezetőinek felemelt hangját! Ilyenkor nem fontosak az emberek, a "város"?”
 • 2. 648452 2009. november 22. 20:36
  „Mikor tanulják meg tisztelt politikusaink, hogy a legelső mindig az ember, bármi is történjen.
  Amikor a polgármester, a képviselő, az orvos felveszi a fizetését, gondoljon arra, hogy léteznek nemzetközi emberi, szociális stb. jogok, amelyeknek hazánk is elkötelezettje, az orvosnak meg jusson eszébe az orvosi etika. Szégyen és gyalázat ami itt történik.”
 • 1. 648452 2009. november 21. 16:44
  „Hol van a tisztességesen működő etika, az emberbarát etika? Az orvosi etikát, a morált és igzságosságot már meg sem merem említeni!
  Hogyan is érvényesülnek az emberi jogok, a szociális jogok?
  Ezeket inkább diszkriminációnak nevezném és nem etikának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltóbajnokok

Harmadszor nyerte meg a szentesi tűzoltóság csapata az országos tűzoltó szakmai vetélkedőt, amelyet 1997 óta kétévente rendeznek meg. Tovább olvasom