Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Vásárhelyi a püspök szentesi jobbkeze

Szentes - Németh László vásárhelyi plébános látja el a kerületi esperesi feladatokat augusztus elseje óta Szentesen és Csongrádon is.
A két szentesi, a két csongrádi, valamint a mindszenti, a szegvári, a nagymágocsi, a felgyői, a bokrosi és a derekegyházi plébániáért is felel Németh László (52) vásárhelyi plébános, akit Kiss-Rigó László megyéspüspök augusztus elsejével nevezett ki kerületi esperessé. Az öt évre szóló megbízás váratlanul érte az atyát, aki arra számított, hogy a hivatalos borítékban a vásárhelyi templomfelújításhoz szükséges támogatás rejlik.

– A paphiány miatt ma már nem elvárás, hogy jelen legyek minden egyes egyházi ünnepen vagy bérmáló vizsgán, de ez nem azt jelenti, hogy havonta egyszer legalább nem vizitálok a hozzám tartozó plébániákon – mondta az új esperes. Hozzátette: éppúgy tart papi találkozókat, továbbképző napokat, mint elődei, s időről időre ellenőrzi még az anyakönyveket is. – Elsősorban az ott dolgozó plébánosok és más dolgozók munkáját kell segítenem – tette hozzá az atya, akit a vásárhelyeik arról ismernek, hogy rendbe tetette a két vásárhelyi templom harangtornyát, megkezdte a Szentháromság templom felújítását, és új csőszházat is építtet a katolikus temetőben.

Németh László esperes misét celebrál. Fotó: Korom András
Németh László esperes misét celebrál.
Fotó: Korom András

Az atya pappá szentelését követően előbb Apátfalván, majd Battonyán szolgált, négy évig dolgozott Gyulán. Aztán 15 évre katonának állt, tábori lelkészként dolgozott. Két esztendeje leszerelt, azóta a vásárhelyi Szentháromság és Szent István templomok plébánosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályáznak, alapítványt hoztak létre

Árpádhalom - Az árpádhalmiak korábban is jártak már látogatóban a romániai Árpád községben,… Tovább olvasom