Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Végítéletre várnak szentesi Petőfi Szállóban működő üzletek

Az utolsó pillanatig kitartanak a szentesi Petőfi Szállóban működő üzletek. A tulajdonosok reménykednek abban, hogy a majdan felújított épületben is helyet kapnak. A szálloda azonban még mindig az enyészeté: a minap a tűzoltóság elkerítette a falat omlásveszély miatt.
Fotó: Tésik Attila
A szentesi belváros kellős közepén álló bútorbolt vezetője felkészült az üzlet bezárására. László László hat évvel ezelőtt nyitott a Petőfi utca sarkán, az egyre rosszabb állapotban lévő szálló épületében. A portékák az egykori étterem teljes területét elfoglalják.

– Várom, hogy mi lesz a következő fejlemény, de úgy látszik, lényegében nem történik semmi – fogalmazott a tulajdonos, aki arra számít: előbb-utóbb be kell csuknia a boltot. Időközben nyitott két másik üzletet Hódmezővásárhelyen és Orosházán, így várhatóan nem marad jövedelem nélkül.

A cukrászda vezetője viszont abban bízik, hogy az önkormányzat ad lehetőséget arra, hogy részt vegyen a felújításban, és a belvárosi hangulathoz illő módon továbbra is várhatja édességgel a vendégeket. Horváth Zoltán szerint az újjávarázsolt Petőfiben még nagyobb jelentőséget kaphatna a cukrászda, mely most is nyitott a közélet és a művészet számára. Rendszeresek itt a különböző találkozók és tárlatok.

Újabb per

Megszületett a jogerős ítélet arról, hogy a városé a Petőfi Szálló, ám a felszámolás alatt álló FIK Rt. nem adta át az épület kulcsait az önkormányzatnak. Ezért Stern Sándor ügyvéd a város képviselőjeként újabb pert kezdeményezett a birtokbaadás érdekében a Szentesi Városi Bíróságon.

A vezető szerint az épület jelenlegi szerkezetét tekintve nem érdemes nagyobb összeget költeni a cukrászda felújítására, hiszen például a közművek rekonstrukciója is csak akkor volna sikeres, ha az épület egészét érintené. A földszinten nyit ki esténként a Galaxis bár, a szálló egykori portáján van a városi taxi főhadiszállása, és várja a színházlátogatókat a Tóth József Színházterem is. A belvárosi élet természetes velejárói tehát még mindig jellemzik a Petőfi Szállót, amelynek szerkezeti elemei lassan elválnak egymástól. Az eső és a hó miatt a minap leomlott a fal egy darabja a Kossuth utcai fronton, ezért a tűzoltóság elkerítette a járdát. Márta Sándor szerint az épület lábon fog meghalni, mint a fák.

A Valért Kft. vezetőjét bízta meg a felszámolás alatt álló FIK Rt. az üzemeltetéssel, Márta felügyeli a közműveket, befizeti a számlákat és beszedi a bérleti díjat az üzletvezetőktől. Mint mondja, több mint tíz éve végzi ezt a munkát, legutóbb már szeretett volna felhagyni vele, de helyette nem akadt, aki vállalta volna. A tulajdonlásért zajló végeérhetetlen perek mozdulatlanságra és enyészetre kárhoztatják a Petőfit, szerinte már régen oda kellett volna adni Szentesnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig volt tegnap szabad asztal a szentesi éttermekben

Hat szentesi étterem csatlakozott a Torkos csütörtök programhoz, amelynek köszönhetően azok is… Tovább olvasom