Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Vendéglátóhelyeket kameráztak be Szentesen

Szentes - Az éjféli zárás önmagában nem megoldás a vendéglátóhelyek működésének korlátozásával kapcsolatban – vélik a szentesiek. A készülő kocsmarendelet tárgyalásakor a múlt pénteki testületi ülésen a polgármester azt javasolta: csak az a hely lehessen nyitva éjfél után, amelyik be van kamerázva. Megkérdeztük, mit szólnak ehhez a tulajdonosok.
Szentesen összesen tizenhét vendéglátóhely van nyitva éjfél után a hétvégeken, ezek közül négy-öt kocsmában egészen a hajnali órákig mulathatnak a vendégek. Elvileg az alvók nyugalmának biztosítását és a fiatalok egészségének megőrzését célozza meg a készülő kocsmarendelet, amely korlátozná a nyitva tartást. A múlt pénteki képviselő-testületi ülésen a városatyák élénk vitát folytattak a témában, szinte minden képviselőnek volt erről mondanivalója. Miután nem tudtak dönteni, úgy határoztak, hogy később hoznak rendeletet az ügyben. Az ülésen Szirbik Imre polgármester vetette fel, hogy szerinte több szempontot figyelembe véve az volna a leginkább célravezető, ha éjfél után csak azok a vendéglátóhelyek lehetnének nyitva, ahol az üzemeltető vállalja, hogy bekamerázza a helyiséget. Így nyomon követhető, hol szolgálják ki a fiatalkorúakat alkohollal, és a fiatalok is bent maradhatnának a szórakozóhelyen, nem fagyoskodnának a hidegben, s nem kellene barangolniuk az utcákon.

Öt vendéglátóhelyet visz a városban Széles Imre, aki közölte: nála minden hely be van kamerázva. Az Ászok, a Delelő, a Szalai kocsma, a Pano és a 70-es presszó tulajdonosa lapunknak azt mondta, szülőként alapvetően üdvözli a törekvést, szórakoztatóként már vannak fenntartásai. Szerinte a 30-40 éves korosztállyal szemben nem egészen korrekt a korai zárás. Kertész Péter is bekamerázta már a Chicago Pubot és éttermet, elsősorban rendkívüli események rögzítésére. Szerinte személyiségi jogok sérülhetnek azzal, ha később valamilyen hatóság vizsgálja ezeket a felvételeket, ő nem ezzel a céllal telepített felvevőket. Hozzátette: gyanúsan fiatal vendéget alkohollal csak akkor szolgálnak ki, ha személyi igazolvánnyal bizonyította, elmúlt tizennyolc éves. A Gold tulajdonosa, Pásztor László is bekamerázta már régen a vendéglátóhelyet, többször segítette ezzel a rendőrség munkáját. Nála hajnali három körül indul meg az élet, addig alig vannak vendégei, ezért sem támogatja a korai zárást. A Buffalo üzemeltetője úgy véli, a kamera nem oldja meg a kérdést. A fiatalok ugyanis szemfülesek, esetleg megkérnek egy idősebbet, vegyen nekik alkoholt. Paczuk Norbert az Ady Endre utcai pubot nem tervezi bekamerázni, vendégeik ugyanis 25 év felettiek általában, ezért nemigen érinti őket a korhatár kérdése, sokkal inkább a hétvégi bulik szervezésével vannak elfoglalva.

Olvasóink írták

  • 1. Boros Viktoria 2008. szeptember 24. 20:45
    „Kedves szerkezto!
    Kerdesem az a kovetkezo lenne: -Az aszok sorozobe van e kamera es ha igen a felveteleket meddig tartogatjak?
    Nagyon fontos a valaszuk!
    Koszonom”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen úsznak a gyerekek Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzati iskolák diákjai ingyen használhatják az uszodát tornaórákon, míg… Tovább olvasom