Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Veszteséges volt a szentesi rádió

Szentes - Hanyagul gazdálkodtak a Rádió Szentesnél, derül ki a képviselő-testület elé vitt beszámolóból. Kérdés, a veszteséges cég magával rántja-e a városi hetilapot.
Tetemes veszteséget könyvelhet el a Rádió Szentes NNKft., amely a napokban vesztette el műsorszolgáltatási jogát – áll a város éves gazdálkodását tárgyaló anyagban, amelyet a mai testületi ülésen vitatnak meg a városatyák. Bár az anyag úgy fogalmaz, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő rádió a törvényi előírásoknak megfelelően nem indulhatott a Médiatanács pályázatán, azóta kiderült: az Optanet Kft. kész lett volna tovább üzemeltetni a szentesi műsorszolgáltatót. A pályázat el is készült, mondta akkor Tari János, az Optanet vezetője, de ahogy többször megírtuk, a stúdióvezető, Besenyei Gábor nem nyújtotta azt be időben. A frekvenciaengedély november 22-én járt le, és az eddigi gyakorlattól eltérően az önkormányzat nem kért ideiglenes hosszabbítást.
– Nem akartunk már erre áldozni – fogalmazott Szirbik Imre polgármester. „Az év eltelt időszakában a fenti körülményeken túl folyamatosan érzékelhetők voltak a működésben a kedvezőtlen gazdasági hatások" – olvashatjuk a beszámolóban. Ez annyit tesz, hogy – bár a dologi kiadásokat a takarékosság jellemezte – a reklámbevételek jelentősen elmaradtak a tervezettől. Év végére a Rádió Szentes NKKft. több mint 3,3 millió forint veszteséget könyvelhet el, amellyel fizetésképtelenné válik. Kérdés, hogy az év eleje óta a tevékenységi körébe tartozó, de külön költségelszámolású Szentesi Élet hetilapot magával rántja-e, vagy a testület az újság fennmaradása és a munkahelyek megőrzése érdekében egy stabil partnerhez irányítja a városi sajtót.

Olvasóink írták

 • 3. éljenszentes 2011. december 02. 23:10
  „Én kérek elnézést!”
 • 2. balearic 2011. december 01. 20:15
  „#1 : Tökmindegy, akárhogy játszunk a szavakkal, a lényeg ugyanaz. Hanyag gazdálkodás -> általában veszteséghez vezet. Egyik a másikból fakad. Inkább vigyázzunk a buta kommentekkel.”
 • 1. éljenszentes 2011. november 28. 13:05
  „Kedves Emese!
  Most akkor veszteségesen vagy hanyagul gazdálkodott a Szentes Rádió????
  Nagyon nem ugyanaz!
  Szirbik: "...takarékosság jellemezte"
  Vigyázzunk a szavakkal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis pénz - kis turizmus

Szentesen bíznak a turizmusban, de nem szeretnének rá sokat áldozni, derült ki már több alkalommal. A városfejlesztési bizottság elnöke szerint ez így nem fog menni. Tovább olvasom