Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Vezetőválasztás előtt a sportközpont Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzat pályázatot írt ki a sportközpont irányítására, mert a jelenleg hivatalban lévő vezető megbízatása lejárt. A feladatra ketten pályáznak: Kozák László és a jelenlegi igazgató, Tomcsányi Ferenc. A sportbizottság elnöke szerint a legfontosabb cél: továbbfejleszteni az uszodát.
Január végén dönt a szentesi képviselő-testület a sportközpont vezetőjének megbízatásáról. Az uszoda és a hozzá tartozó intézmények, létesítmények működését mindig élénk érdeklődés kísérte Szentesen, ezért beszédtéma a vezetői megbízatás odaítélése is. A leadási határidő lejárt, két pályamunka érkezett. Tomcsányi Ferenc, a jelenleg hivatalban lévő igazgató az egyik pályázó. Természetesen abban bízik, hogy pályamunkáját elfogadják, úgy gondolja, az elmúlt öt évben jó alapokat fektetett le az intézményben, amelyekre lehet építkezni. Tapasztalatokkal felvértezve várja a képviselő-testület döntését. Mellette Kozák László nyújtott be pályázatot, aki jelenleg a Metalcom-R Kft-.nél dolgozik. Lapunknak azt mondta, a városi uszoda elsősorban a lakosságé kell, hogy legyen – természetesen a sportolók érdekeinek figyelembe vétele mellett. A vízilabdaedzőként is tevékenykedő Kozák úgy véli, lehet javítani az intézmény anyagi helyzetén.

A medencén kívül is egy győzhet, de ketten versenyeznek – a szentesi sportközpont irányításáért.
Fotó: Tésik Attila

A sportközponthoz több intézmény tartozik: elvileg a sportközpont igazgatója felelős az uszoda, a sportcsarnok, a Pusztai László-sporttelep, a Dózsa-ház és a berekháti iskola tornacsarnokában folyó tevékenységért. A sportcsarnok az elmúlt években azonban kiemelt önállóságot élvezett. Tomcsányi úgy ítélte meg, kedvezőbb, ha a csarnok vezetőjére bízza a sportélet szervezését a város fedett tornacsarnokában. Takács László, a sportcsarnok igazgatója ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a helyzeti előnyből kollégáival együtt profitált az elmúlt években. Szerinte a csarnok életének szervezése igényli a vezető folyamatos jelenlétét. A terem szinte állandóan foglalt.

Az uszodával kapcsolatban a legfontosabbnak a fejlesztést tartja Rébeli Szabó Tamás. Az önkormányzat sportbizottságának fideszes elnöke szerint nagy a jelentősége annak, hogy a szentesi sportközpont leendő vezetője milyen elképzelésekkel kezdi a következő öt esztendőt. Például a ligeti uszoda működésének szinten tartása kevés, szerinte a fürdőben vannak még hiányosságok. Egyértelműen a fejlesztésre kell hangsúlyt fektetni. A sportközpont vezetőjétől elvárná, hogy télen teremtse meg szabad téri műjégpálya kialakításának feltételeit.

A sportbizottság a pályázókat közvetlenül a testületi ülés előtt hallgatja majd meg, a képviselők január végén döntenek a kinevezésről.

Olvasóink írták

  • 2. muki 2008. február 06. 20:11
    „jó”
  • 1. coc. 2008. január 20. 16:36
    „Reménykedem,hogy Kozák L. nyer.Hátha ő nem a felsőbb vezetés álltal mozgatott bábu lessz.Mert bizony Tomcsányi urnak nem igazán voltak önálló gondolata.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik megelőzték Oláh Ibolyát is

Szentes - Nagy megtiszteltetésnek tartja a szentesi szerzőpáros, Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor, hogy Érintés című daluk bejutott az Eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjébe. Tovább olvasom