Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Világszínvonalú műveseállomás Szentesen

Heteken belül átadják a korszerű műveseállomást a szentesi kórháznál, amelyet több százmillió forintért építtetett a Frensenius. A német érdekeltségű cég ötven évre kapta bérbe az önkormányzattól a területet, ahol kétszintes épületet emeltek. Itt már az eddigi mintegy húsz beteggel szemben akár hatvan páciensről is gondoskodhatnak naponta.
Októberben már az új műveseállomáson kezelik a betegeket. Fotó: Segesvári Csaba
Maga az épület már kész, csak belső szerelési munkák vannak hátra a szentesi kórház területén létesülő műveseállomáson. Az egészségügyi intézményben eddig is ellátták a dialíziskezelésre szoruló betegeket, ám a belgyógyászati osztályból leválasztott elavult helyiségek kicsiknek bizonyultak a páciensek számához képest. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat ötven évre bérbe adta a Kiss Zsigmond utca és Nagy Sándor-telep közötti területet a német érdekeltségű Frensenius nevű cégnek, amely több százmillió forintért világszínvonalú műveseállomást építtetett. A cég a szerződés értelmében működteti is az ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes egészségügyi intézményt.

Nagy szükség van a műveseállomásra, mert az osztályvezető főorvos, Mihalcsó Miklós korábban azt mondta lapunknak: évente 6–7 százalékkal emelkedik világszerte, így hazánkban is a kezelésre szoruló betegek száma. Értesülésünk szerint a szentesi térségben még ennél is magasabb ez a mutató. Ilyen szempontból hiánypótlónak tekinthető a Frensenius zöldmezős beruházása, mivel az eddigi méltatlan körülmények között naponta csak 18-20 rászoruló vehette igénybe a művesekezelést, az új helyen már hatvan páciensről is tudnak gondoskodni. A tervek szerint októberben megnyílik az állomás, ahol tudományos ülést is rendeznek a háziorvosoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti lelőhelyen építkeznek Szentesen

Elkezdődött tegnap az a harmincmillió forintos építkezés, amelynek során kinyitják a szentesi… Tovább olvasom