Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Zárt ülésen döntenek a Rehabról Szentesen

Szentes - Rendbe tette a veszteségesen működő szentesi Rehab Kht. ügyeit Döbrőssy Iván. A többségében megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató cég sorsáról a jövő pénteken zárt ülésen dönt a képviselő-testület.
A szentesi önkormányzat még 2005 nyarán alapította meg a Rehab Kht.-t, amely a volt Esze Tamás laktanyában lévő inkubátorházban működik. Többször beszámoltunk arról lapunkban, hogy a főleg megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazó cég súlyos gondokkal küzd.

Mint azt megírtuk: volt arra is példa még a nyáron, hogy a dolgozók nem kapták meg a fizetésüket. Szirbik Imre polgármester akkor gyorssegélyt utaltatott a kht.- nak. A város egyébként hárommillió forintos törzstőkével alapította a Rehabot, amely a vagyonát felélte. A képviselő-testület mindenre kiterjedő vizsgálatot rendelt el a társaságnál, ahol az ellenőrzést a szintén önkormányzati tulajdonú városi szolgáltató kft. végezte. A polgármester úgy tájékoztatta lapunkat, hogy gazdálkodási problémákat tártak fel az ellenőrök, és megállapították, hogy a cégvezetés is felelős a téves döntések meghozataláért.

A kht. sorsáról jövő pénteken határoz a képviselő-testület. Fotó: Segesvári Csaba

A képviselő-testület szeptember 1-jétől Döbrőssy Ivánt, a szolgáltató kft. ügyvezetőjét kérte fel, hogy a Rehab Kht.-t is irányítsa. Az új vezető lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a korábbi 77 személlyel szemben most 75-öt alkalmaznak a varrodában és a szereldében. Beszámolt arról is, hogy az előző időszakhoz képest a hangulat javult. Ez összefüggésbe hozható azzal is, hogy a tulajdonos önkormányzat segítsével az emberek idejében megkapják a bérüket. Az elmúlt hónapokban sikerült rendezni a cég tartozásait is, továbbá megrendeléseik is vannak folyamatosan. A szereldében a Legrand Zrt.-nek dolgoznak, míg a varrodában készülő termékeket külföldre szállítják. – A korábbi csúszások megszűntek – állította az ügyvezető, arra utalva, hogy tartani tudják a vállalt határidőt.

Két pályázatot is benyújtottak az Országos Foglalkoztatási Alapítványhoz, amelytől tízmillió forint támogatásra számítanak. Lapunk kérdésére, miszerint mit hozhat a következő év a Rehab Kht. számára, azt válaszolta Döbrőssy Iván: a cég sorsáról zárt ülésen dönt a képviselő-testület december 14-én. Meggyőződése szerint mindenki arra törekszik, hogy a dolgozóknak a jövőben is legyen munkájuk és megélhetésük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grecsó életregénye Repülős Giziről

Szegvár - „Minden ember egyformának születik..." – hivatkozik Kantra mottóként Repülős… Tovább olvasom