SZIN Szeged

2009.07.22. 15:33

SZIN 2009: Woodstockra emlékeznek

Szeged - Jimi Hendrix, Janis Joplin és a The Doors dallamai is felcsendülnek egy-egy koncert erejéig az idei – immár ötnaposra bővült - Szegedi Ifjúsági Napokon.

Delmagyar.hu

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja a most 40 éves Woodstockra emlékezik.

Bizonyára 10-ből nyolcan egyből rávágnák, hogy a Woodstock hamarabb volt, mint a SZIN, pedig az igazság az, hogy kicsiny hazánk ifjúsága már jól ismerte a Szegedi Ifinapokat, amikor is jött a hír, hogy 1969. augusztus 15-én Bethelben megrendezésre került egy háromnapos woodstocki zenei és művészeti fesztivál. A fellépők közt pedig Janis Joplin, a The Who, Joe Cocker, a Blood, Sweat & Tears, Jimi Hendrix és sokan mások, akiket a honi zenerajongók csak az Ifjúsági Magazinból ismertek.

Woodstock, 1969

Woodstock, 1969
Azóta eltelt negyven év és most a SZIN, a „nagy testvér" emlékezik amerikai öccsére augusztus 25-én, a fesztivál mínusz egydik napján, a Woodstock Remember Stage-en. A koncertsorozaton fellép majd Jimy Hendrix és Janis Joplin korhű másolata valamint a Bluestock best of Woodstock formáció, mely a woodstocki fesztivál fellépőinek dalaiból válogat. Bár az eredeti fesztiválra nem ment el, a szegedi megemlékezésre már odaért a The Doors is, természetesen az emlékzenekar formációban. Zárásként az 1968-as musical 1979-es film változata, a Miloą Forman nevével fémjelzett Hair film kerül vászonra. A SZIN további napjain is a hippi-feeling lengi át ezt a helyszínt: kora este eredeti jelmezes (Wood)házasságok köttetnek majd szabadság és szerelem jegyében, minden nap lesz hippi divatbemutató. Késő esténként tribute zenekarok idézik meg a Woodstock nemzedék örököseit és minden nap hajnal 2-től az eredeti Woodstock film vágatlan verzióját vetítik le 4 részes folytatásban.

Még többet a SZIN-ről a delmagyar.hu-n: itt! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!