Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Forró és családias az idei SZIN - galéria a harmadik napról

Szeged - A SZIN első két napján 26 ezer 400 látogató volt a Partfürdőn. A szervezők az elővételes jegyeladás miatt erős pénteket és szombatot jósolnak, és szeretnék a tavalyi nézőszámot hozni. 2010-ben 71 ezren voltak a fesztiválon.
Iszonyatos , csodálatos nyár van Paplan, a Szegedi Ifjúsági Napok egyik hajnali dj-je szerint. Nem értem, ő miért panaszkodik, éjszaka még egész tűrhető a klíma, a jobb sorsra érdemes EZ Basic azonban 10 perc alatt megfőtt szerdán fél 5-kor a betonmedencében. Nem is volt sok nézőjük. Hiába jó zene, valódi elszántság kellett hozzá, hogy kitartson az ember.

Jobb idő volt a Korai Örömre az aréna sátorban, itt erősebb is volt a részvétel. Ezt a frontember, Vécsi Tibor is értékelte: siker szagot érzek – jelentette ki. Vécsi egyébként 2001-ben rövid ideig dolgozott a VHK tagjaival – akkori nevén Új HVK - , a kultikus zenekar a SZIN-en pénteken lapzártánk után koncertezik. Fellépésük színfolt a fesztiválon, ami ezúttal sem törekedett a zenei exkluzivitásra, és továbbra sem érzi feladatának, hogy lépést tartson a zenei trendekkel, vagy kiszolgáljon egy kifinomultabb érdeklődésű közönséget.

Fotók a SZIN harmadik napjáról. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

De nincs ezzel baj, a SZIN egy kedves buli, jó helyszín a bandázásra, lehet haverkodni, medencében hülyéskedni. Közösségi élménynek remek. Összefutni is könnyű az ismerősökkel, a Szegedi Ifjúsági napok első két napja elég szellős volt, masszív tömeg eddig még a nagyszínpad előtt sem alakult ki, de hátra van még Diana King és Kelis. A barátságos hangulatot a szerdai sztárfellépő N.O.H.A. is érezhette, szerdai koncertjük után elindultak pálinkázni, és felfedezni a fesztivált.

A szervezők azt mondták, eddig a két nap alatt 26 ezer 400 látogatójuk volt. A jegyelővételből arra következtetnek, hogy a péntek, szombat erős, lesz, ők szeretnék a tavalyi nézőszámot hozni. 2010-ben 71 ezren voltak a fesztiválon.

Bár új kedvenceket eddig nem találtam, élményszámba menő koncertekkel a régiek is tudnak szolgálni, nekem ilyen volt például a csíkszeredai Tündérground és a Nemjuci fellépése. A végig rettentő energikus, és saját bevallása szerint gyerekkori szakadt harisnyájában színpadra lépő Juci a közönségbe dobta csörgődobját, amivel sikerült eltalálni egy nézőt.

Fotók a SZIN harmadik napjáról. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Fáj? Nagyon? Kérsz rá puszit? - engesztelte ki az áldozatot, akit aztán a közönség tetszésnyilvánítása mellett tényleg megpuszilt. - Ő is sós – mondta a színpadra visszatérve, majd megjegyezte, hogy így lehet új rajongókat szerezni: vállharapdálással. Más módszert is mondott, de azt nem idézem.

Felszabadult volt a Heaven Street Seven koncertje is, de ők a SZIN-en majdnem mindig jók. A Pepsi színpad különben is a legjobb helyszín a fesztiválon, hangosításban, látványban, hangulatban és klímában is. Kivéve talán azt a különös nyár-vége érzést, ami a hulló faleveleknek és az avar szagának köszönhető – itt van ugyanis a legtöbb fa a Partfürdőn.

A borudvarban többek között szekszárdi, villányi, badacsonyi borokat kínálnak. Megkönnyíti a felfrissülést, hogy fröccsöt egyébként nem csak ezen a helyszínen, hanem a többi pultban is árulnak.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. vári 2011. augusztus 27. 19:13
  „lamuria

  Ezt ne erőltesd, mert úgy hangzik, mintha irigykednél, és meggyőződésem, hogy így is van. Attól vagy frusztrált, hogy mások képesek jól érezni magukat.”
 • 37. kozi 2011. augusztus 27. 17:06
  „14. Apátfalvi** 2011.08.27. 11:40
  Az emberek nem egyformák és ez lenne a tolerancia alapja. Biztosan te is hőbörögsz valamiért valamikor ,vagy neked minden úgy jó ahogy van? Soha nem történik veled semmi rossz amit másik ember okoz? Érdekes.
  Tudod az ,hogy ez a rendezvény rossz helyen van és sok embert zavar nem biztos, hogy gúnyolódásra kellene adnia okot részedről.
  <moderálva>”
 • 36. Tocsonai 2011. augusztus 27. 16:58
  „VALAKINÉL BEKAPCSOLVA MARADT A CAPS LOCK :D, manapság a hangtechnika is fejlődik biztos volna arany középút amely a szórakozni vágyóknak és az éjszakai nyugalmukért aggódók számára is megoldás lehetne. A megkeseredetteket is megértem, bár a borfesztiváloknál nem hallom ezt a panasz áradatot. Hosszabb távon a város is jobban járna ha egyszerre lenne a SZIN valamilyen más rendezvénnyel a Széchenyi téren. :D”
 • 35. lamuria 2011. augusztus 27. 16:33
  „ERTJUK CSORBA ..TUDOD MI IS EMBEREK VAGYUNK HA NEM IS MAGYAROK ..DE PROBALKOZUNK ES SOKKAT TANULUNK HOGY MEGFELEJUNK A MAGYAR NEPNEK -- RASZISTA VAGY -”
 • 34. CSorBA 2011. augusztus 27. 16:15
  „Szóval, a 27. hozzászólásomban, pont az olyanokra gondoltam, mint a lamuria 33. hozzászólása. Köszönöm a prezentációt.”
 • 33. lamuria 2011. augusztus 27. 15:49
  „EZ ASZTAN A FIATALOK ELETE : DROG, ALKOHOL SEX , HANJAS, GYALAZAT .... MINDEN JOTT FIATALOK ..EN EBBOL AZ ILJEN FIATALSAGBOL -NEEEEEEEEEEEEEEEEEEM KEREK .

  SZEGED SZEGYENE ..KAR MERT A VAROS SZEP LEHETNE ES SOKKAL TOBB TURISTA JONNE .. DE HAT EZ KELL A NEPNEK ...”
 • 32. ticokh 2011. augusztus 27. 15:40
  „Elmondanám hogy tegnap például hajnal 4-fél 5től csak a Silnet Discoban volt buli (és a több napon is), ami ugye kifele kb 0 zajjal jár kivéve mikor valamelyik csatornán felbukkan egy nagy kedvenc. De szemben még ezerrel dübörgőt a zene a Tisza Rivernek keresztelt úszóházban. Így nem lehet aludni a sátrakban. Hogy járjon a sok szórakozni vágyó fiatal SZINre mikor nem pihenheti ki magát abban rövid időben amíg nem égeti ki a sátorból a nap, a sok lányit futtató fekete autós bulizó kopasztól. ZÁRJÁK BE!!!!”
 • 31. ticokh 2011. augusztus 27. 15:34
  „Elmondanám hogy tegnap például hajnal 4-fél 5től csak a Silnet Discoban volt buli (és a több napon is), ami ugye kifele kb 0 zajjal jár kivéve mikor valamelyik csatornán felbukkan egy nagy kedvenc. De szemben még ezerrel dübörgőt a zene a Tisza Rivernek keresztelt úszóházban. Így nem lehet aludni a sátrakban. Hogy járjon a sok szórakozni vágyó fiatal SZINre mikor nem pihenheti ki magát abban rövid időben amíg nem égeti ki a sátorból a nap, a sok lányit futtató fekete autós bulizó kopasztól. ZÁRJÁK BE!!!!”
 • 30. Mil 2011. augusztus 27. 14:56
  „Aszongyahogy(most olvastam a papír dm-ben): éjfél után már nincsenek programok a színpadon. Akkor valaki mondja már meg nekem, mi ..... dübörög hajnali fél 5kor? Ui akkor megyek dolgozni, és rendesen hallani, hogy szól a zene, koncert(?). És nem a Sing, mert máskor nem hallani.”
 • 29. Apátfalvi** 2011. augusztus 27. 14:50
  „Ennyit mondok csak!

  http://www.youtube.com/watch?v=LgZWEAhj3Uo”
 • 28. Apátfalvi** 2011. augusztus 27. 14:46
  „http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Reading_Festival_2007%2C_bird%27s_eye_view_2.jpg

  A Reading-Leeds fesztivál madártávlatú fotója, Readingből.

  Egy kérdésem lenne: Szerintetek itt ki nem szarik bele a nyivákolásba? :D

  És itt olyan zenekarok lépnek fel, hogy beszarsz!”
 • 27. CSorBA 2011. augusztus 27. 14:31
  „Kezd annyira szánalmassá és nevetségessé válni ez az ellentábor. A "léhűtő, ingyenélő" stb. fiatalozás. Pláne olvasva ezeket olyan hozzászólásokban, amik hemzsegnek a helyesírási és nyelvtani hibáktól. Talán lehetne tanulni egy két "ilyen" fiataltól is. Meg biztos véletlen az is, hogy két könyvtár is kint van, sőt az egyház is. A város bevételére sem gondol senki, amit a szolgáltatási szféra keres ezen a héten?”
 • 26. vári 2011. augusztus 27. 14:01
  „Dr.Evazan
  "JA, BOCS, ŐKET NEM ÉRDEKLI MANAPSÁG A TANULÁS, CSAK A PIA, MEG A BULI..."

  Marhaság. Korántsem csak "ingyenélő diákok" járnak SZIN-re, nekem többek között jónéhány kollégám is kimegy a koncertekre. Nem ingyenélők, hanem dolgozó, felnőtt emberek.
  Tipikusan az a típusú ember lehetsz, akinek nincs öröme az életben, nem is emlékszik, hogy egyszer régen neki is volt része benne valaha, ezért másnak se legyen.”
 • 25. pajzanko 2011. augusztus 27. 13:50
  „dr Evazan
  Irigykedsz a fiatalokra? Te sohasem voltál fiatal? Te sohasem buliztál?Eminenskedtél a könyv felett? Valószinü pedagógus vagy.Had szórakozzanak,én is közvetlen közelről hallgatom, és? Legalább van valami élet Szegeden.Ne legyél rosszindulatu,mert sajnos az ráncosit!”
 • 24. Hell-icon 2011. augusztus 27. 13:32
  „15. Dr.Evazan

  Szemét, mocsok, hangzavar, részeg disznók a grillfeszten ill. az után is volt. Az nem zavar(t)? Speciel azt jobban hallottam, mint a SZIN-t az elmúlt néhány napban bármikor. Tegnap például egyáltalán nem.”
 • 23. Picim 2011. augusztus 27. 13:18
  „Két éjszaka voltam kint, napközben meg dolgoztam. Harmadik este úgy aludtam este 8tól reggel 8ig, mint egy darab fa. Mindegy volt, milyen hangos a buli. :-D Ajánlom mindenkinek a módszert. :-D”
 • 22. Evelyn_26 2011. augusztus 27. 12:51
  „17: az még csak megszokott hogy a Jobbik most élvezi azt amit eddig szidott, így volt a mentelmi joggal is Zagyva úr pár hete a Szigeten. Még az sem érdekel, ha a saját barátjuk méri a sört a legjobb kocsmában, mert ha fizet bérleti díjat tegye, vendégként nekem mindegy. De azt mivel fogják magyarázni, ha nem jön be a várt 10-20 millió profit az IH-ba? Ne felejtsük, hogy egy évtizedek óta rendezvényeket szervező cégcsoport úgy csinálta volna meg 5 évig a SZIN-t az IH-nak, hogy az IH munka nélkül, kockázat nélkül, a fotelben hátra dőlve kapott volna évente 5 milliót. Ha most nem jön be a várt 10-20 millió de még az 5 millió sem, akkor mit fog mondani a Jobbik és Sódar István? Ki fog lemondani, és egy éven belül hanyadik IH igazgatót kell megismerni a városnak, aki majd elölről kezd újra mindent?”
 • 21. 751510 2011. augusztus 27. 12:48
  „Dr.Evazan

  Neked az egész világ ellenséged...”
 • 20. 751510 2011. augusztus 27. 12:47
  „Remélem ma este üvölteni fog a zene, csak hogy a sok hőbörgő ne sírjon hiába!”
 • 19. Dr.Evazan 2011. augusztus 27. 12:46
  „NEHOGYMÁR A VÁROSIAK MENEKÜLJENEK EL "EZEK" MIATT ! A VÁROSBÓL KELL KIVINNI AZ ILYEN RENDEZVÉNYEKET ! NEM LEHET MEGÉRTENI ? NEM A HÜLYESÉGET KELL 100 x LEÍRNI pajzanko ! KÍVÁNCSI VOLNÉK ARRA IS, HOGY HÁNY 18 ÉV ALATTI PIÁL, MEG DOHÁNYZIK A SZIN-EN, MERT ELVILEG UGYE NEM LEHET KISZOLGÁLNI SE... HÁT PERSZEEEE... JA ÉS ÉJSZAKAI BUSZJÁRAT HAZAFELÉ ? TUDOD MIKOR....BALLAGJANAK, VAN KÉT JÓ BULIZÓS LÁBUK...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajósi bor a SZIN-en - galériával

Hajós Andrástól kaphattak egy hűs ingyenfröccsöt a borkedvelő fesztiválozók a SZIN pénteki napjának délutánján. Tovább olvasom