Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Sátorluxus: pumpa, móka, kacagás

Szeged - Thai masszázs és oxigénbár – állítólag másnaposságra kiváló –, babzsákfotel és fodrászat. Luxuselemek a Szegedi Ifjúsági Napokon. De mit hoztak magukkal a fesztiválozók, hogy kényelmessé tegyék vasárnapig a kempingezést?
– Fejlámpát. A ruháimat keresem vele éjszaka a táskámban – mondta Illés Szabolcs. De Vásárhelyi Lívia szerint nem is, valójában a lányokat keresi a lámpa fényében a különböző sátrakban.

Pókerkészlet, matracok, önfelfújós matrac és három szék Szíjártó Attila, Molnár Tamás és Bera Dávid kényelmi készlete. Az egyik szék dobozára az volt írva: móka és kacagás. Megvették. Amíg azonban a szék megnevetteti őket, a biztonság kedvéért söröznek, pókereznek. Van még egy komplett nappalink is – mutattak a nagyobb sátorral szemben felállított kicsire. Már csak a tévé hiányzott.

Betti és Tamás Szentesről jött a legnagyobb egyetértésben. Fotók: Schmidt Andrea
Betti és Tamás Szentesről jött a legnagyobb egyetértésben.
Fotó: Schmidt Andrea

– Semmit nem hoztunk, és még a zseblámpámat is otthon hagytam – kesergett a budapesti Helga. Barátnője, Dzsemila sokkal jobban sajnálta, hogy hiába cipeltek magukkal edényeket meg porleveseket, hiszen nincs hol elkészíteni. Pedig Helga anyukája megmondta, hogy mindennap enni kell meleget. Dani és Matyi reggeli kávéért könyörgött – vagy legalább meleg vízért, mert porkávéról gondoskodtak.

Hivatalosan négyszemélyes a szentesi Betti és Tamás hatalmas sátra. Ők a belevaló matrachoz szükséges pumpát minősítették luxuselemnek és a kiskalapácsot, amivel leverték a sátorcölöpöket. Azt mondták, annyian kölcsönkérték, hogy ha pénzért adják, meggazdagodhattak volna belőle.

A budapesti fiatalok itt döbbentek rá: hiába hoztak edényeket, nincs hol főzni. (galéria)

Gabriella Cilmi

Tegnap a nulladik nap volt, de a Depresszióval, a Tankcsapdával már a tömegeket vonzó koncertek is beindultak. Ma lép fel többek között a Heaven Street Seven, a 30Y, a Kispál és a Borz és Gabriella Cilmi.

Tisza

Az idén nyitott szabad strandot a fesztiválozók is használják, minden nap reggel 8 és este 8 között fürödhetnek a Tiszában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN szubjektív: távol Woodstocktól

Szeged - Beköltöző sátrasok, szolid iszogatás és az ehhez tartozó szolid együttesek a SZIN –1.… Tovább olvasom