Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

SZIN: ötnapos fesztivál kezdődik a Partfürdőn

Szeged - Kedden a nulladik nappal kezdődik a 12. Szegedi Ifjúsági Napok az újszegedi Partfürdőn. Programajánlónkban több, a hazai fesztiválokat jól ismerő fiatalt kértünk arra, állítsanak össze egy menetrendet a következő öt napra.
Szeged legnagyobb, több tízezer látogatót megmozgató fesztiválja kezdődik kedden: a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). A bérlettel rendelkező sátrazók reggel tíztől költözhetnek be az újszegedi Partfürdőre, amely idén 12. alkalommal biztosít helyszínt az ötnapos, vasárnapig tartó rendezvénynek.

Kellemes idő kis széllel, esővel

– Kellemes késő nyári, kora őszi idő várható 25 fok feletti hőmérséklettel. Szerda hajnaltól délutánig esőre, kedd és csütörtök között pedig erős, de nem viharos szélre lehet számítani – tájékoztatott Bozóki László, az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa.
Programajánlónkban hazai fesztiválokat rendszeresen látogató fiatalokat kértünk meg, mondják el, ők melyik koncertre látogatnak majd el.

– Kedden az Ocho Machót megnézném. Van egy-két érzelmes számuk. A Honeybeastben benne van Hernádi Judit lánya, aki nagyon jól énekel, talán belehallgatnék. A Fabula rasa nem rossz. Maradjunk a Zeneszöveg.hu színpad környékén. Tavaly is az volt a legjobb, csak más néven futott. Akkor Összművészeti térnek hívták. Lehet, hogy jó a szerb Ivan Pesut a Medencében, nem ismerem, de egy próbát megér – mondta Attila, aki közel egy évtized alatt Magyarország összes zenei fesztiválját végig látogatta.

Szerdára az Anima Sound Systemet vagy SKAtch-et ajánlották szakértőink. Nézzünk bele 11-kor a Medencében játszó Cord, Corp, Suzuki Samurai, Phalanx/Dudas & Apple Jr. előadásába, egész jól kevernek. Oda hajnalban is vissza lehet tántorogni, a program szerint reggel hatig nyomják. A Russkaja! a hozzáértők szerint jó koncert lesz.
Csütörtökön bajai ismerőseinkre hallgatva a bajai StabilFrazir előadásának megtekintését javasoljuk. Utána nyomás a Csíkra, onnan még át lehet érni a Paddy and the Ratsre. Tavaly nagyon jó volt. Aztán Kiscsillag vagy Tha Shudras. A Shudras szegedi zenekar, maszkban zenélnek. Szabó Balázs Bandája 10-kor kötelező. Éjféltől a nosztalgia jegyében Zoltán Erika várja a közönséget.

Péntekre az Irie Maffia vagy a Belga koncertjével kezdjünk, előtte a Hősökkel lehet melegíteni kora délutántól. A Quimby első fél órája után irány a Gypo Circus. A tavalyi év egyik legjobb koncertje volt. Ezután HS7, majd Dévényi Tibi bácsi.

Szombaton 15.30-kor kezd a Kistehén, majd Brains és Mystery Gang. A Punnany Massif első fél órája után át lehet sétálni a Maszkura és a Tücsökrajra. Éjjel kettőkor kezd az Intim Torna Illegál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így társasjátékoztak az egyiptomiak 5000 éve

Egyiptomi "játékbarlangot" nyit a Móra-múzeum a SZIN-en, amit a fesztiválozók is kipróbálhatnak. Tovább olvasom