Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szolid kocsmatúra a Vad Fruttikkal

Szeged - Lángost ettünk és fröccsöztünk a várpalotai Vad Fruttik zenekarral a Szegedi Ifjúsági Napokon. Megtudtam: a női basszusgitáros szexszimbólum, Likó Marcell énekesről pedig hogy nem akar kiégett rock and roll arc lenni.
Egy órára megkaptuk a Vad Fruttikat szerdán a SZIN-en. Koncertjük telt házas volt – ha értelmezhető ez a jelző szabadtéri bulin –, utána interjút adtak, rajongókkal fényképezkedtek, CD-t dedikáltak, majd elindultunk a Partfürdőn. A programot annak ellenére kocsmatúrának neveztük, hogy evéssel kezdtünk. A fiúk lángost kívántak.

– Rájöttem, hogy Szeged tök jó! A szívem csücske lett – hallottam a remek hírt Hock Attila dobostól, aki zenei látókörömet is szélesítette: Langhorne Slimet kellene hallgatnom szerinte. Azóta hallgatok.

– Női basszusgitáros! Ezt meg kell néznünk! – álltunk meg sajtos-tejfölös lángossal a kezünkben a szegedi Sheket koncertjén. Likó Marcell énekes megmagyarázta: a női basszeros szexszimbólum. Menő, akárcsak a női dobos. A Vad Fruttik különben öttagú, mindnyájan fiúk. Egy pillanatra Sheketéket nézve felmerült, hogy kirúzsozhatnák Hock Zoltán basszusgitárost, ám az ötletet szerencsére elvetették.

Likó Marcell a színpadon...
Likó Marcell a színpadon...
Fotó: Schmidt Andrea

– Konformban nyomom, mintha 50 éves lennék – állapította meg Marcell, aki különben 30, és saját bevallása szerint az évek előrehaladtával egyre kevesebbet iszik. Kocsmatúránk ennek megfelelően szolid volt: egy nagyfröccs mindenkinek.

– Nem akarok kiégett rock and roll arc lenni. Voltam fősulis, végigtoltam egy csomó nagy bulit. Egy normális családi háttér a legszebb dolog, amit az ember kívánhat magának az életben. Az alkohol nem tesz boldoggá. Jó, a színpadra kell, mert nagy a stressz, ott fel kell pörögni. Hogy eljátszd, hogy te vagy a Michael Jackson, nem biztos, hogy elég, ha csak összpontosítasz a sátorban. Nekem ehhez meg kell inni egy-két fröccsöt. De ha többet innék, akkor magánhangzó-problémáim lennének – magyarázta Marcell, akit megörvendeztettünk a hírrel: fesztiválszervezők körében az az imázs alakult ki róluk, hogy jó fej zenekar.

...és a pultnál. Fröccsel pörgeti fel magát. Fotók: Schmidt Andrea
...és a pultnál. Fröccsel pörgeti fel magát.
Fotó: Schmidt Andrea

– Próbálok nem bunkó lenni. Közvetlen vagyok egyébként is, nekem nem terhes, ha koncert után beszélgetni kell az emberekkel. De alavetően eléggé punk vagyok.

Gyula és a homokóra

Ha már szolid volt az este a Fruttikkal, sztoriban kértünk valami vadat. Marcell ezt mesélte: – Bandinak, a sofőrünknek Balatonfenyvesen van nyaralója. Amikor Fonyódon koncerteztünk, nála aludtunk. Van pingpongasztala, meg egy pálinkagyűjteménye. Tavaly Gyuszkó (Győrffy Gyula billentyűs – a szerk.), aki soha nem iszik, meg elég fura fazon, állította, hogy nagyon jól tud pingpongozni. Mondtam neki, hogy ahányat nyer a többiek ellen, annyit kell innia. Megivott 12 feles házi pálinkát, amitől a Szeretném a homokórát megállítanit üvöltötte. Attika, a dobosunk pedig tangóharmonikán játszotta Péterfy Boritól a Vámpírt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jamelia ma este a SZIN-en énekel

Szeged - Ma este a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán már rögzítenek egy jelenetet Koltai Róbert új filmjéből, a Magic Boysból. Tovább olvasom