Színes hírek

2007.01.23. 15:19

Célba ért a gördeszkázó világbajnok

A 27 éves Dave Cornthwaite naponta átlagban 60 kilométert tett meg. A legfőbb nehézséget a hőség és a türelmetlen autósok okozták a dél-ausztrál síkságon. A férfi világrekordot állított fel, miután útjával megdöntötte egy amerikai 2003-as, 4830 kilométeres teljesítményét.

A sportoló augusztusban hagyta el a kontinensnyi ország nyugati partján fekvő Perth városát, és még csaknem 5900 kilométernyi út állt előtte a keleti parti Brisbane-ig.

A célegyenesben Cornthwaite-et több mint 200 rajongója és az ausztráliai brit nagykövet várta. A férfi azt mondta, hogy alig várja a napot, amikor újra tyúkszemek és hólyagok nélkül járhat majd.

A 26 éves sportoló 2005 márciusában állt először életében gördeszkán, de hamarosan feladta tervező grafikusi munkáját. Cornthwaite a rekorddal pénzt gyűjt 3 brit gyermekalap javára: eddig 16400 fontot sikerült felajánlásokból összegördeszkáznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!