Színes hírek

2007.01.02. 15:19

Csökkenti a szívroham kockázatát az alkohol fogyasztás?

Az alkoholfogyasztás a magas vérnyomással küzdők esetében csökkenti a szívroham kockázatát - derült ki egy kutatásból. Az orvosok szerint a szív megóvásának legjobb módja továbbra sem változott: ne cigarettázzunk, étkezzünk egészségesen és sportoljunk rendszeresen.

Nemrégiben az derült ki, hogy az alkohol, kis mennyiségben, megóvhatja az agyat a súlyosabb károsodástól és a szívbetegség veszélyét is csökkenti.

A kutatásban részt vevő csaknem 12 ezer férfi vizsgálatánál kiderült: a mértékletes alkoholfogyasztás - egy-két pohár sör, bor vagy likőr - csökkenti az infarktus lehetőségét azoknál, akiknek magas a vérnyomása.

Azoknál, akik ennél kevesebb szeszesitalt isznak, vagy egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, ilyen eredményt nem sikerült kimutatni.

A kutatók, bár elismerik az alkohol jótékony hatását, figyelmeztetnek: nem érdemes emiatt elkezdeni inni, vagy többet fogyasztani, mint korábban, hiszen a mértéktelen szeszfogyasztásnak komoly egészségi következményei lehetnek.

Az orvosok szerint a szív megóvásának legjobb módja továbbra sem változott: ne cigarettázzunk, étkezzünk egészségesen és sportoljunk rendszeresen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!