Színes hírek

2007.01.22. 15:19

Disznókkal etette meg az áldozatait a kanadai sorozatgyilkos

Ma kezdődik Kanada a sorozatgyilkossággal vádolt Robert Pickton tárgyalása. A sertéstenyésztő férfit azzal vádolják, hogy 26 prostituáltat ölt meg, darabolt fel és etetett meg a disznóival több év alatt.

Kezdetben nem Robert Picktont gyanúsították az ügyben, a farmerhez egy regisztrálatlan fegyver kapcsán jutottak el a rendőrök.

Ingatlanán azonban megtalálták több eltűnt nő személyigazolványát, valamint egyikük személyes tárgyát. Később egy speciális nyomozóegység testrészekre is bukkant a házban, a hűtőszekrényben levágott kezeket, lábakat és két fejet találtak.

Összesen harminc különböző áldozathoz tartozó nyomra bukkantak, de négynek a személyazonosságát nem sikerült megállapítani, így 26 nő meggyilkolásával vádolják a férfit.

A nyomozók egyetlen ép holttestet sem találtak. Arra következtettek, hogy a férfi egy faaprítóval darabolta fel áldozatait, majd az emberi maradványokat a disznóknak adta. A ma kezdődő perben először hat prostituált meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bíróság.

A megdöbbentő bizonyítékokat szigorúan őrzik a nyilvánosság elől, míg a bíró felhívta az esküdtek figyelmét, hogy a maratoninak tűnő tárgyalás során olyan dolgokat fognak látni, mint a legrosszabb horrorfilmben.

Az elmúlt két évtizedben összesen 67 nő, többségében prostituált tűnt el rejtélyes körülmények között Vancouver belvárosából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!