Színes hírek

2007.01.30. 15:19

Elmenekültek a csődbe ment apácák

Görögországban több mint 25 nővér menekült el a kolostorából, miután csődbe ment a textilüzemük, és több mint 600 ezer eurós adósságot halmoztak fel.

A bolgár határhoz közeli kolostor lakói élénk ruhakereskedelmet folytattak, miután beszereztek hat kötőgépet tíz évvel ezelőtt. Volt egy 25 tagból álló üzletláncuk, amely behálózta egész Görögországot. A nővérek már európai fővárosokba is elutaztak, hogy követni tudják a divatot.

Ügyvédjük azt mondja, hogy a nővérek azt tervezték, hogy délre mennek egy másik, Athénhoz közeli kolostorba. A hölgyek az egyházi vezetőjüktől is segítséget kértek a hitel kifizetéséhez, az azonban megtagadta ezt, mondván, a teljes adósságot a nővéreknek kell kifizetniük.

Bár úgy tűnik, hogy az ügyvéd kapcsolatot tart az ügyvédekkel, arról nem adott felvilágosítást, hogy hol vannak. A nővérek ellen eddig még nem indult eljárás, de valószínűleg szembe kell nézniük ezzel, ha nem törlesztik adósságukat. Sőt, az egyház büntetésére is számíthatnak, ha bűnösnek találják őket.

A bankok 500 ezer eurót követelnek rajtuk, magánhitelezők pedig további 120 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!