Színes hírek

2007.01.10. 15:19

Felmentette a bíróság a saját húgával háló norvég fiút

Nehezen tudott a norvég bíróság döntést hozni egy fiatal fiú esetében, aki a saját húgával hált.Az eset még 2005-ben történt, ám a bíróság több mint másfél évig halogatta a döntést annak a rogalandi fiúnak az ügyében, aki elcsábította az akkor tizenhat éves húgát.

A fiú mindössze húsz éves volt, és saját bevallása szerint nem volt tudatában annak, hogy mit cselekszik, mert az eseményre ittas állapotban került sor.

A húg ugyanakkor nem könnyen adta be a derekát, noha állítása szerint nem történt nemi erőszak. A bíróságnak az eset nagyon sok fejtörést okozott, ugyanis az északi országban a modern törvénykezés szabályainak kialakítása óta nem volt precedens hasonló esetre.

A fiatalember végül megúszta egy harminc napos felfüggesztett börtönbüntetéssel az ügyet – bírái elnézőek voltak vele szemben, mert óriási megbánást tanúsított. A család ugyanakkor kénytelen volt elköltözni a kis faluból, ahol az eset napvilágra kerülése előtt laktak, mert a település lakói folyamatosan fenyegették őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!