Színes hírek

2007.01.15. 15:19

Három éven át mérgezte a kollégáit egy francia gyógyszerész

Négy év börtönbüntetésre ítélték azt a francia gyógyszerészt, aki három éven keresztül nap mint nap különféle gyógyszerekkel mérgezte kollégáit.

Szerdán mondta ki a bíró az ítéletet Anne Laurence, 37 éves francia gyógyszerész ügyében, aki merő rosszindulatból éveken át mérgezte kollégáit. Az ítélet: öt év börtönbüntetés, amiből egy év felfüggesztett, illetve örökre eltiltották szakmája gyakorlásától.

A büntetés enyhének is mondható, ha figyelembe vesszük, hogy a hölgy 2001 és 2004 között körülbelül 20 embert mérgezett eltérő gyakorisággal, attól függően, hogy mennyi kávét készített nekik. Anne Laurence a bíróságon elmondta, hogy "rosszindulattól és féltékenységtől" vezérelve tett különféle bivalyerős nyugtatókat (anxiolitic-okat) a cukor mellé kollégái kávéjába.

Az áldozatoknál a mérgezés következtében krónikus és leküzdhetetlen fáradékonyság és állandó rossz közérzet lépett fel, esetenként előfordult, hogy beszélni is alig tudtak, illetve olyan szinten legyengült a szervezetük, hogy napokra ágynak estek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!