Színes hírek

2007.01.12. 15:19

Óriásnyulakkal oldanák meg az éhezést Észak-Koreában

Szerződést ajánlott az észak-koreai kormány egy óriásnyulakat tenyésztő német nyugdíjasnak: a hatalmas tapsifülesek segíthetnek megoldani a kommunista ország élelmiszer-problémáit.

Karl Szmolinszky német szürke óriás fajtájú nyulával, Roberttel szerzett világhírt: a nyuszi Németországban abszolút csúcstartó 10,5 kilogrammos súlyával.

A 67 éves nyugdíjas nemrégiben meglepő ajánlatot kapott az észak-koreai nagykövetségtől.

"Fel akarják lendíteni a hústermelést. Megszervezték az utazásomat Phenjan, ahol egy tenyészet felállításánál leszek tanácsadó" - mondta Karl Szmolinszky.

A nyugdíjas Németországban 200-250 eurós áron (50-60 ezer forint) adja el óriási nyulait, az Észak-Koreába küldöttekért azonban mindössze 80 eurót, 20 ezer forintot kért. Világhírű tapsifülesét, Robertet is a kommunista országba küldte.

Az Észak-Koreába érkezett tizenkét nyuszinak egy év alatt hatvan utóda születhet, de nem valószínű, hogy az óriásira növő állatok fogják megoldani az ország élelmezési problémáit, hiszen ők maguk is rengeteget esznek, hogy elérjék világbajnok méreteiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!