Színes hírek

2007.01.25. 15:19

Szerelmi dráma az ejtőernyős klubban

Tragikus véget ért egy ejtőernyős szerelmi háromszög. Egy holland férfi két belga ejtőernyősnek is csapta a szelet. Amikor az ifjabbik megtudta, hogy kétgyermekes barátnőjének is viszonya van a férfival, elrontotta ejtőernyőjét.

Gyilkossággal vádolnak a belga rendőrök egy fiatal ejtőernyős lányt. A 22 éves Els Clottemans a gyanú szerint elrontotta ugrópartnere, a 37 éves, házas, gyermekes Els van Doren ejtőernyőjét, mert a nőnek viszonya volt Clottemans szeretőjével.
4000 méternyi zuhanás után csapódott a földbe

A szerelmi háromszög mindegyik tagja ejtőernyős volt, a tragédia napján is együtt ugortak formációban. A csoportos ugrást 4000 méterről indították, a formáció felbomlása után azonban nem nyilt ki van Doren ejtőernyője, sem a mentőernyője.

A kétgyerekes asszony egy opglabbeeki kertbe zuhant, azonnal szörnyethalt.

Van Doren kamerával rögzítette a formációugrást. A rendőrök a felvétel alapján találták gyanúsnak halála körülményeit. "Az ejtőernyőket megvizsgálva arra következtettünk, hogy azokat valaki megpiszkálhatta. Az is elég ritka, hogy egy ernyő csődöt mondjon, hogy kettő is, az szinte kizárt" - nyilatkozta a Soir című belga lapnak egy rendőrségi szóvivő.

Az ejtőernyősök felszerelésének részét képzi egy magasságmérő, ami még biztonságos magasságban automatikusan nyitja az ernyőt – akkor is, ha az ugró netán eszméletét vesztené a zuhanás közben. Ezek a készülékek csak alapos tesztelések után kerülhetnek forgalomba, mondta el az Indexnek egy tapasztalt magyar ejtőernyős. Ha azonban magával az ernyővel babráltak – elég rosszul behajtani az ernyőt ahhoz, hogy ne nyíljon – ez sem segít.

A rendőrség gyanúja azután terelődött Clottemansra, hogy fény derült van Doren és Clottemans csak Marcelként emlegetett fiújának titkos viszonyára. Clottemans tagadja a vádakat, de a rendőrök őrizetbe vették. Letartóztatása előtt a londoni Times értesülései szerint öngyilkosságot kísérelt meg, amúgy pedig kezelésre szoruló személyiségzavara van.

A Times értesülései szerint az ügy kulcsfigurája egyébként Marcel lehetett. Van Doren és Clottemans jó barátok voltak, és egyikük sem tudta a másikról, hogy viszonya van a férfival. A belga sajtó értesülései szerint Marcel Clottemansszal péntekente randizott, majd az együtt töltött éjszaka után a szombat délutánokat rendszerint van Dorennel töltötte már.

Clottemans Marcel elővigyázatossága ellenére valahogy mégis kiderítette, ki a riválisa.

Van Doren családja már meghozta ítéletét. Temetésén nővére ezer gyászoló előtt azt mondta, "te mindent megtettél, hogy megmentsd az életed, de valaki a halálodat akarta", írja a Times.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!