Színes hírek

2007.02.07. 15:19

25 év után tért haza a rossz buszra szálló thaiföldi nő

Egy thaiföldi nő 25 év után találkozott újra családjával, miután rossz buszra szállt fel 1982-ben, és az ország másik felében kötött ki. Jaeyarna Beuraheng Thaiföld legdélibb tartományában, Narathiwatban élt, ahol a muszlimok vannak többségben, és a maláj nyelvet használják.

A nő 1982-ben Malajziából haza kívánt utazni Narathiwatba, ám rossz buszra szállt fel, így az ország közepén fekvő fővárosba, Bangkokba került.

A nagyvárosban a thai nyelvet beszélik, így nem tudta megértetni magát. A nő hiába próbált meg visszautazni, ismét rossz járműre szállt, és az ország északi megyéjében, Chiang Maiban kötött ki, ami otthonától több mint 1500 kilométerre fekszik.

Évekig az utcán koldult, majd szociális gondozásba vették, és azt hitték, hogy egy északi hegyi törzs tagja. Hosszú idő után az országi déli részéről érkező látogatók értették meg a nő megdöbbentő történetét.

Nyolc gyermeke közül a legkisebb azt nyilatkozta, hogy megdöbbent és örült egyszerre, mikor meglátta anyja fényképét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!