Színes hírek

2007.02.19. 15:19

Rendőrök óvják a tolvajokat Romániában

A romániai Marasesti városában furcsa helyzet alakult ki: a rendőrök óvják a régi épületekbe belopakodó tolvajokat. A rendőrök az elhagyatott ipari területeken lesik a besurranó tolvajokat, hiszen a régi gyárak romjai életveszélyesek az arra járók számára.

"Oda jutottunk, hogy a tolvajokat védjük a leomló épületektől és nem fordítva" – jelentette a bizarr helyzetet a Vrancea megyei Marasesti város főkapitánya. A rendőrök az elhagyatott ipari területeken lesik a besurranó tolvajokat, hiszen a régi gyárak romjai életveszélyesek az arra járók számára.

A történtek is ezt igazolják: az utóbbi fél év során két ember is meghalt, amikor rájuk omlott a hajdani mosószer-gyártó vállalat egyik épülete, miközben téglát és egyéb építőanyagokat akartak illegálisan elszállítani a helyszínről. Így került sor a hallatlan rendőri akcióra: a törvény őrei a rablási szándékkal érkező embereket nem letartóztatják, hanem megpróbálják visszafordítani a kapuknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!