Színes hírek

2007.11.27. 17:31

Denevérbébik az állatmenhelyen

A meleg kendőbe bugyolált denevérgyerekek egy brit állatmenhelyen laknak. A kicsinyeket Helen Darbelly gondozza, cumisüvegből táplálja őket cukrozott tejjel. Időnként vitaminokat tartalmazó tápszert is kapnak.

Nyemcsok Éva

Az apróságok azért kerültek a menhelyre, mert a denevércsapatot, amelyben nevelkedtek, egy mérgezés megtizedelte, így a kicsi denevérek anya nélkül maradtak.

Helen éjjel-nappal felügyel rájuk, az anya testének melegét puha kendő pótolja, normális esetben ugyanis az újszülöttek a mamájuk hátán kapaszkodva töltik életük első heteit.

Helen Darbelly állatgondozó a hat aprósággal. Fotó: DM
– Mindennap körbesétálunk, és felügyeljük a csöppségeket – mondta Jenny Maclean, a dél-angliai állatmenhely vezetője. – Nagyon szomorú hallani, hogy a denevérbébik az anyukájuk után sírnak. Mindent megteszünk értük, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Reméljük, hamarosan megerősödnek, és visszaengedhetjük őket eredeti lakóhelyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!