Színes hírek

2007.11.12. 12:01

Sydney-ben összetörik a száguldozók autóit

Ausztráliában az utcai száguldozók hamarosan az interneten láthatják, amint ütközési teszteken széttörik elkobzott autóikat - írta az AFP hétfőn.

Ausztrália legnépesebb államában, Új-Dél-Wales-ben azt tervezik a hatóságok, hogy ütközési teszteken, laboratóriumi körülmények között törik össze az autós huligánok járműveit. Ezek legtöbbször átakakított, rikító színűre festett, hangos és gyakran rendszám nélküli autók . A Sydney-t is magába foglaló államban azokat az elkobzott autókat rombolják szét, amelyek tulajdonosairól bebizonyosodott, hogy utcai gyorsulási versenyeken vettek részt. Az intézkedésre azután került sor, hogy egy sor olyan baleset történt, amelyben száguldozó autósok ütköztek motorosokkal, akik meghaltak vagy súlyosan megsérültek. "Eddig ők veszélyeztették és gyakran össze is törték mások tulajdonát, most elrettentésképpen végignézhetik a sajátjuk rombolását az interneten" - magyarázta a Új-Dél-Wales állam egyik vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!