Színes hírek

2008.01.11. 08:43

Vizsgáznak a démonok

A Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya története, akinek a kuncsaftjai borotválás után nem sokkal egy frissen sütött húspástétomban találják magukat, a nézőket inkább szórakoztatni fogják, mint megijeszteni. <br>

A színészekkel azonban más a helyzet: ők alaposan megrémültek, amikor Tim Burton rendező felkérte őket a szerepre. És aztán teljes gőzzel gyakorolni kezdtek, hiszen a film alapjául szolgáló Broadway-előadás író-zeneszerzője, Stephen Sondheim vétójogot kötött ki magának a szereposztással kapcsolatban. Helena Bonham Carternek személyesen a mester előtt kellett énekelnie, hogy megkaphassa a pástétomsütő asszony szerepét. Sacha Baron Cohen – aki ezúttal nem kazah újságírót, hanem Adolfo Pirellit, egy konkurens borbélyt alakít – nem csak énekórákat vett: eddigi alkalmazottját, saját fodrászát szerződtette, hogy kitanulja tőle a profi borotválás fortélyait.A vizsga előtt állítólag naponta 16 órát gyakoroltak együtt. Egyedül Johnny Deppnek nem kellett Sondheim elé járulnia. Ő Tim Burton hatodik filmjében kapott főszerepet: a rendező azt mondta, ha kedvenc színészének vizsgáznia kell, ő inkább el sem vállalja a rendezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!