Színes hírek

2008.02.06. 19:15

Az ekrü- és a bézs színű esküvői ruha a sláger

Tovább folytatódik a színes esküvői ruhák térhódítása, a nagyobb szalonokban már a menyasszonyok alig harmada-negyede keresi csak a klasszikus hófehér modelleket, helyette a nyers színű, az ekrü és a bézs a sláger. Megnéztük, hogy idén mi az esküvői módi.

Pomaranski Luca

A színes esküvői ruhák a legtöbb nőnek jobban állnak, mint a hófehér: nem sápasztanak, és még véletlenül sem kövérítenek. Különlegesség a pasztellszínű virágokkal díszített modell – az a „bevállalós" menyasszony, aki ezt választja, biztosan emlékezetes látványt nyújt! A menyecskeruhák egyre inkább az estélyikre hajaznak – a bordó és a piros mellett most a narancs- és a padlizsánszín a sláger –, de a koszorúslányruhák is szakítanak a klasszikus kékkel és rózsaszínnel; ha a menyasszonyi ruha ekrü, azok is ilyen színben pompáznak.

Leáldozóban van a kesztyű és feljövőben a fátyol divatja, utóbbiból bátran választhatunk hosszút, csipkedíszítésest. Apropó, csipke: hatalmas divat lett, felváltotta az „agyongyöngyözött" modelleket, a gyöngy többnyire a csipkerátétek kiemelésére szolgál, például a csillogás miatt. A nehéz szatén, a „körülményes" abroncsos ruha sem divat most, testre simuló, egyszerű szabású modellek jellemzik az idei trendet, a könnyű anyagokat rafinált hajtogatások, húzások, raffolás teszik különlegessé.

Megint divat a fátyol.
Fotó: DM/DV

Az esküvői torta ma már nem egyszerűen egy desszert a vacsora után – ha mégoly látványos is –, hanem a dekoráció része. Éppen ezért színeiben, stílusában igazodik a többi díszítőelemhez, de leginkább az esküvői ruhához és csokorhoz. A most divatos modellekhez hasonló, ekrü- vagy bézsbevonatú tortákat egyre többen keresik, ezek visszafogottan elegánsak, de a többi pasztellszín mint a lila vagy a halvány rózsaszín is keresett. Az általában marcipánbevonatú tortákon a díszítőelemek is letisztultak: kecses karamell- és marcipánvirágok, esetleg ostyadíszítés teszi fel az i-re a pontot. Ami az ízeket illeti, a Mozart-, az Esterházy- és a Fekete-erdő torta vezet, általában négyemeletes változatban. Újdonság a francia menyegzőtorta, amely egy pezsgősüveg köré fűzött, csokival és vaníliával töltött, doboscukorral bevont minifánkokból áll.

A menyasszonyok egyre kreatívabbak, egyre többen szeretnék a saját egyéniségüket a csokrukon keresztül is kifejezni. A barokk nem megy ki a divatból, a legtöbben a biedermeier – azaz apró, tömött, kerek – csokrokat keresik. Érdemes a menyasszony alkatához választani: kis termetű, esetleg molettebb nőknek a fent említett csokrok állnak jól, míg a magas, karcsú arák vonalait még inkább kiemeli egy elnyújtott, kecses csokor.

Rózsából most a nagy fejű a divat, amely önmagában is mutat. Divatba jött a kála is, nemcsak a dekorációban, hanem az esküvői csokrokban is; ebből az extravagáns virágból gyönyörű, különleges formájú, karra fektethető csokrok készíthetők. A másik sláger a tavaszi virágokból – tulipánból, fréziából, jácintból, boglárkából – kötött csokor, amely nagyon jól áll a visszafogott, „harmatos" menyasszonyoknak, hiszen ártatlanságot, tisztaságot sugallnak. A teremdekorációban egyre gyakrabban bukkannak fel a különleges, gyakran meghökkentő elemek: egy üvegvázában fejjel lefelé elhelyezett néhány amarillisz vagy a friss virágok és zöldalmák kombinációja izgalmassá teszi az esküvői helyszínt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!