Színes hírek

2008.06.05. 12:15

A hongkongi weboldalak a legveszélyesebbek

A hongkongi weboldalak a legveszélyesebbek az egész interneten, azokon kapja a látogató a legtöbb kéretlen reklámot, vírust, levélszemetet.

Ezt állapította meg a McAfee amerikai szoftvercég felmérése, amelyről csütörtökön számolt be az AFP francia hírügynökség. Eszerint a .hk doménnevű weboldalak több mint 19 százaléka tartogat valamilyen veszélyt a látogatóra nézve. Hongkong után a sorban Kana következik. A .cn doménnevű oldalak 11 százaléka kockázatos.

A romániai vagy oroszországi bejegyzésű internetes oldalakat olvasgatni szintén nem életbiztosítás. A legmegbízhatóbbak a finn és a japán oldalak. Országoktól függetlenül legveszélyesebbek az .info doménnevű weboldalak, a legbiztonságosabbak pedig a kormányzatiak, amelyeknek .gov a doménnevük.

A McAfee felhívja a figyelmet, hogy a virtuális világ is állandóan változik - csakúgy, mint a valódi -, és egy weboldal, amely ma még biztonságos, nem feltétlenül marad holnap is az. A McAfee 265 ország 9,9 millió weboldalát vizsgálta meg abból a szempontból, hogy mennyi reklámot, kémprogramot, vírust, spamot, felugró ablakot tartalmaztak, illetve kéretlenül továbbirányították-e a látogatót más problémás oldalra vagy kihasználták-e a felhasználó internetes böngészőjét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!