Színes hírek

2008.06.17. 11:02

Az IKEA bevonja csiptetős spotlámpáját

Az IKEA bevonja Kínában gyártott FEMTON csiptetős spotlámpáit. A vásárlókat arra kérik, hogy vigyék vissza ezeket a termékeket a legközelebbi áruházba, mert a lámpák túlmelegedhetnek.

A vevők a teljes vételárat visszakapják - áll a svéd áruházlánc közleményében.A Svéd Nemzeti Villamosságbiztonsági Testület (The Swedish National Electricity Safety Board) vizsgálata alapján nem kizárt, hogy a FEMTON lámpa felépítése túlmelegedést okozhat.

Bár az IKEA-hoz a termékkel kapcsolatban nem érkezett vásárlói panasz, a svéd cég elővigyázatosságból bevonja azt. A vizsgálatok szerint a hajlítható nyakú lámpa úgy is beállítható, hogy a halogénizzó túl közel kerül a megvilágított felülethez, falhoz, polchoz vagy asztallaphoz, ami akár túlmelegedést is okozhat.

A vizsgálat eredményének ismeretében az IKEA azonnal leállította a spotlámpa értékesítését, és elnézést kér az esteleges kellemetlenségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!