Színes hírek

2008.06.04. 15:34

Daganat helyett törlőkendőt találtak a férfi hasában

Jó és rossz hírrel is szolgáltak a sebészek annak a japán férfinek, aki egy tumor miatt feküdt az orvosok kése alá. A jó hír, hogy a páciensnek nincs rosszindulatú daganata - se másmilyen.

A rossz hír ugyanis, hogy az elmúlt időszakban érzett fájdalmakat valójában egy 25 éves műtéti kendő okozta.

A 49 éves férfit 1983-ban műtötték meg gyomorfekélye miatt a Tokióhoz közeli Asahi Közkórházban, ahol az orvosok az operáció után nyilvánvalóan nem számolták meg a használt törlőkendőket. A férfi ugyanis egészen idén májusig - tudtán kívül - magában hordott egyet közülük. Néhány hete azonban hasi fájdalmakra panaszkodva felkeresett egy orvost - ezúttal egy másik kórházban.

Kivizsgálása során a férfi gyomrában egy nyolc centiméteres daganatot találtak - legalábbis ezt hitték róla. Az orvosok így az azonnali műtéti beavatkozás mellett döntöttek, és csak az operáció során derült ki az igazság a feltételezett tumorról.

Daganat helyett törlőkendőt találtak a férfi hasában. Képünk illusztráció

Daganat helyett törlőkendőt találtak a férfi hasában.
Képünk illusztráció

"A kendő zöldeskék volt, bár nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez az eredeti színe" - közölte az Asahi kórház szóvivője a beavatkozás után, hozzátéve, hogy az összecsomósodott anyag mérete egy baseball-labdáéhoz közelített.

A vétkes kórház képviselői a műtét után felkeresték a lábadozó pácienst, és bocsánatot kértek a korábbi hanyagságért. A férfi nem tervez pert indítani az intézmény ellen, amely azonban kártérítést ajánlott fel neki a kellemetlenségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!