Színes hírek

2008.06.17. 10:41

Depresszióssá tesz a szex?

Érdekes összefüggést találtak amerikai kutatók. Vizsgálataik szerint ugyanis kapcsolat lehet a depresszió és a kockázatos szexuális élet között. A tudomány legfrissebb hírei.

A kutatásba összesen 450, 15 és 21 év közötti fiatalt vontak be, akik bevallásuk szerint az elmúlt 90 napban védekezés nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot.

A résztvevőknek ki kellett tölteniük egy kérdőívet, amely részletesen kitért többek között a gumióvszer nélküli szexuális kapcsolatok gyakoriságára. A kérdések második fele a depressziót térképezte fel: mennyire érzi magányosnak magát, mennyire látja reménytelennek a jövőt stb.

Depresszióssá tesz a szex?

Depresszióssá tesz a szex?
Az eredmények azt mutatták, hogy a depressziós fiatalok négyszer olyan gyakran vágnak bele védekezés nélküli szexuális kalandokban, mint a lelkileg kiegyensúlyozott társaik.

- Eredményeink arra hívják fel a figyelmet, hogy a szakembereknek fel kell figyelniük a depresszió jeleire, mert az a kockázatos szexualitás egyik jelzője lehet - mondja dr. Larry K. Brown pszichiátár, a kutatás vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!