Színes hírek

2008.06.12. 15:55

Ismét Oprah Winfrey a legbefolyásosabb sztár

Újra Oprah Winfrey a legbefolyásosabb sztár- legalábbis az amerikai Forbes magazin felmérése szerint, amelyet a People című lap internetes oldalán tett közzé.

A lista második helyén sincs változás, ismét Tiger Woods golfozó az ezüstérmes. A harmadik az ikreket váró Angelina Jolie. A rangsor a hírességek éves bevétele és a média-megjelenéseik száma alapján áll össze. Oprah Winfrey amerikai talk show-királynő összesítésben lett az első, de a 275 millió dolláros (több mint 44 milliárd forintos) éves bevételével nem ő kereste a legtöbb pénzt, hanem a Harry Potter-könyvek szerzője, az összesítésben kilencedik J.K. Rowling.

Az angol írónő 300 millió dollárt (több mint 48 milliárd forintot) zsebelt be egy év alatt. Oprah ugyanakkor első lett a televíziós és rádiós megjelenések listáján, az Interneten a második leggyakrabban említett sztár volt az elmúlt évben, a nyomtatott sajtóban pedig az ötödik. A száz legbefolyásosabb hírességet összegyűjtő listán Tiger Woods is megtartotta helyét, egymás után másodszor lett második, 115 millió dolláros (csaknem 18,5 milliárd forintos) bevétellel. A golfozó ezzel a legjobban kereső sportoló lett. Rajta kívül csak egy sportoló, David Beckham szerepel a lista első tíz helyezettje között.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey.
Az angol focista ugyan "csak" 50 millió dollárt (több mint nyolc milliárd forintot) keresett, de a sajtórangsorban harmadik, a netesben tizedik, a tévésben 18. lett. Az ikreket váró Angelina Jolie lett idén a harmadik, az első tízet pedig a gyerekek apja, Brad Pitt zárja. A színész tavaly még az ötödik volt. Ugyan a házaspár együttes bevétele is szerény 34 millió dollár (kevesebb, mint 5,5 milliárd forint), de a világ legszebb párjának kikiáltott sztárok gyakran szerepelnek a médiában.

Az ikrekkel Angelina Jolie és Brad Pitt családja nyolctagúra bővül. Az örökbefogadott Maddox, Pax és Zahara mellett már van egy közös gyermekük, a két éves Shiloh. Egy másik sztárpár is van a legbefolyásosabb tíz között. Beyoncé Knowles énekesnő a negyedik, szintén zenész férje, Jay-Z pedig a hetedik helyet szerezte meg. Új a listán Sarah Jessica Parker, aki a 72. helyen debütált, miután elkészült a Szex és New York című sorozat moziváltozata. A tavalyi harmadik helyezett Madonna volt, ő idén a 21. helyre csúszott vissza.

A Forbes-lista első tíz helyezettje

1. Oprah Winfrey 2. Tiger Woods 3. Angelina Jolie 4. Beyoncé Knowles 5. David Beckham 6. Johnny Depp 7. Jay-Z 8. The Police 9. J.K. Rowling 10. Brad Pitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!