Színes hírek

2008.06.18. 21:34

Kötél nélkül a magasból

Új sport hódít Amerikában, ami kicsit hasonlít a bunjee-jumpingra. Ez esetben azonban a vállalkozó kedvűek kötél nélkül ugranak, és ha szerencséjük van, egy medencében fejezik be a nagy mutatványt.

Munkatársunktól

A bátor, mások szerint kissé eszement Joe Egan volt az első, aki az extrém sportok fesztiválján elsőként mászott fel a több mint 60 méter magas toronyba, hogy kivesse magát a mélybe: egyszerűen hátat fordított az őt bámuló közönségnek, és hátradőlt.

Csak úgy, bele a levegőbe. Szaltót ugyan nem csinált zuhanás közben, mégis vastapsot kapott, amikor a torony aljába felállított medencében csobbant. Második alkalommal – merthogy az első ugrást túlélte, sőt, mint mondta, még élvezte is – már forgott és csavarodott is a levegőben, a közönség legnagyobb ámulatára.

Borzongani akar? Próbálja ki a szabadesést! Fotó: Daily Mail

Borzongani akar? Próbálja ki a szabadesést!
Fotó: Daily Mail

A szervezők mindenesetre hangsúlyozták: a produkciót otthon, a kerti medencénél nem érdemes gyakorolni, ugyanis megfelelő mélységű medence kell ahhoz, hogy a vízbe zuhanó bátor – vagy botor? – ugrónak ne essen baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!