Színes hírek

2008.06.23. 17:22

Négy majom érkezett a Miskolci Állatkertbe

Miskolc - Két kis selyemmajom kölyökkel és két felnőtt gyűrűsfarkú makival gazdagodott az utóbbi hetekben a Miskolci Állatkert. Az állatokat mostantól a nagyközönség is láthatja a borsodi megyeszékhelyen - olvasható az állatkert közleményében.

Kecskemétről kapott társakat Freia a gyűrűsfarkú maki, aki még év elején a Fővárosból érkezett a miskolci állatkertbe. A tavaly született hím, illetve a másik, idősebb, ivartalanított hím egy hónappal ezelőtt érkeztek, s most a karantén idő leteltével költözhettek le az eddig magányos nőstény majomhoz. Összeszokásuk minden probléma nélkül pillanatok alatt megtörtént, így a látogatók már mindig együtt láthatják a fekete-fehér gyűrűkkel díszített farkukkal igen látványos kis csapatot - olvasható a közleményben.

Bővült a selyemmajmok létszáma is. Három héttel ezelőtt jött világra a három kölyök, egyiküket azonban szüleik néhány nap után, egy hajnalban eldobták, ahogy ez a természetben is történik, ha kettőnél többen vannak. A nőstény ugyanis nem képes több kölyköt ellátni, így a természet rendje szerint a legkevésbé életre valónak nincs esélye. A két másik majmocska jól van, szépen gyarapszanak, az újszülöttek egyelőre csak akkorák mint egy egérke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!