Színes hírek

2008.08.12. 19:30

Bejárta a világot a lopott kertitörpe

Világkörüli útról szóló fényképekkel tért haza egy 7 hónapja eltűnt brit kertitörpe. A nyugdíjas, akinek a virágágyásai közül ellopták, egy olyan fotóalbummal talált rá a szobrocskára a küszöbén, amelyben három kontinens 12 országában készült fotók voltak.

Független Hírügynökség

Mint Eve Stuart-Kelso elmondta, biztos, hogy mindhárom unokája odalesz az örömtől, ha Murphy törpe kalandjairól hallhat. A fényképek tanúsága szerint a 30 centis kerti dísz kötéllel ereszkedett le egy hegyről, állt egy cápa szájában és motorozott is. A fényképek mellett a meglátogatott országok határőreinek pecsétjei is tarkították az albumot, egyebek mellett Dél-Afrikából, Szváziföldről, Mozambikból, Új-Zélandról, Ausztráliából, Szingapúrból, Thaiföldről, Kambodzsából, Vietnámból és Kínából is.

A 48 fényképet egy levél is kísérte: "arra a következtetésre jutottam, hogy az élet többet kell hogy tartogasson, mint az elhaladó autókat nézni, vagy várni, mikor pisil le egy macska." A longlevens-i törpe kalandjai kísértetiesen emlékeztetnek a 2001-ben készült Amelie csodálatos élete című francia film egyik jelenetére, amelyben egy szintén elcsent dísztárgy bejárja a világot. Igaz, az angol Murphy világjárás közben elvesztette a lábait, de tulajdonosa szerint az átélt merész vállalkozás megérte. A Gloucestershire-i rendőrség szóvivője azonban közölte, annak ellenére, hogy nem érkezett bejelentés az ellopott kerti törpéről, a "magánvagyon eltulajdonítását, még akkor is ha viccből történik, a nyomozók bűntényként kezelik."

A kertitörpe német találmány, amely eredetileg szerencsét hoz birtokosának. Nagy-Britanniában a XIX. század közepén jelent meg és terjedt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!