Színes hírek

2008.08.19. 09:27

Korábban szabadulhat a pedofil popsztár

Szabadon engedik kedden börtönéből Gary Glittert Vietnámban. A BBC információi szerint az egykori brit popsztár helyi idő szerint éjfélkor szabadulhat. Védője szerint Nagy-Britanniába akar menni.

A férfi csaknem 3 évet töltött a rácsok mögött kislányok szexuális zaklatásáért, és most büntetésének teljes letöltése előtt, 3 hónappal korábban szabadulhat egy tavalyi általános börtön-amnesztiának köszönhetően.

Gary Glitter eredeti neve Paul Francis Gadd. 2006 márciusában ítélték el egy 11 és egy 12 éves kislány molesztálásáért. A 64 éves férfi ügyvédje, Le Thanh Kinh szerint védencét a vietnámi hatóságok ki akarják toloncolni az országból. A korábbi popsztár - védője szerint - Nagy-Britanniába akar menni, és már jegyet is szerzett az útra. Korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne pódiumra is.


Nézze és hallgassa meg Gary Glitter egyik leghíresebb számát!


A brit külügyminisztérium szerint kizárólag a vietnámi hatóságok és Gary Glitter hivatottak dönteni arról, hogy szabadulása után a férfi melyik országba tart majd. Ha visszatérne Nagy-Britanniába, a repülőtéren rendőrök várnák, akik regisztrálnák az adatait a szexuális bűnöket elkövetők listájára. Ezután pedig rendőri megfigyelés alatt tartanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!