Színes hírek

2008.08.28. 12:17

Meghalt a kétfejű bangladesi kisfiú

Meghalt az a bangladesi kisfiú, aki egy testtel és két fejjel született hétfőn Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, ahol a nem megfelelő ellátás miatt szerda éjjel életét vesztette - közölte csütörtökön KS Alam, a keshobpuri kórház gyermekorvosa.

Független Hírügynökség

A Kiron nevet kapott kisfiú császármetszéssel született a fővárostól, Dakkától 135 kilométerre fekvő városban.

A két fejjel és egy testtel világra jött gyermek nagy szenzációt keltett a városban, ahol csaknem 150 ezer ember gyűlt össze az elmúlt napokban a kórház előtt. A tömeg miatt a kórház orvosai a rendőrség segítségét kérték, hogy átszállíthassák az újszülöttet a közeli Jessore városának egészségügyi intézményébe, ahol megfelelőbb ellátást kaphatott volna.

A gyermek szülei azonban - az orvosok tanácsa ellenére - végül úgy döntöttek: hazaviszik otthonukba a kisfiút. "Egy dakkai klinikát is ajánlottunk nekik, de a család olyan szegény volt, hogy nem tudták elvinni a gyereket oda. Így végül hazavitték Kiront, ahol aztán életét vesztette" - mondta Alam, aki hozzátette, hogy rendkívül szokatlan volt a gyermek esete. Az 5,5 kilogrammal született kisfiú légzési nehézségek miatt halt meg szülei otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!