Színes hírek

2008.09.06. 11:07

1 millió font ment el eddig Maddie keresésére

Több mint 1 millió fontot, átszámítva több mint 300 millió forintot költött eddig a Madeleine McCann-alapítvány, hogy nyomára jusson a tavaly májusban eltünt 4 éves brit kislánynak.

Az alapítvány létrehozói, a gyerek szülei beszéltek erről az összegről a Daily Mirror című befolyásos brit bulvárlap szombati számának. erry és Kate McCann azt mondták, hogy bármennyi pénzt készek elkölteni, hogy megtalálják a lányukat.

Maddie eltűnése szinte az egész világon ismertté vált, és ennek egyik eredménye az lett, hogy rengetegen adtak pénzt az alapitványnak, amely a Metodo 3 nevű spanyol magánnyomozó ügynökségnek utalja át az összeget. Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából.

Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek. A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. További nyomozás után a portugál nyomozóhivatal kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan.

A nyomozás idején többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. A portugál hatóságok 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek, ezért a szülőket gyanúsítottá nyilvánították, majd később ezt visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!