Színes hírek

2008.09.06. 11:03

Meggyalázták a legendás torreádor síremlékét

Bikavidal-ellenes aktivisták meggyalázták a Spanyolországban legendának tartott, híres torreádor Julio Robles síremlékét Salamanca városának temetőjében - írta szombati online számában a Tribuna de Salamanca.

A spanyol lap azt írja, hogy a nyomozás eddig eredménye szerint a vandálok pénteken hajnalban ledöntötték a síremlék egy részét, majd leöntötték vörös festékkel a bikák vérére utalva ezzel.

A tettesek - a lap állítása szerint - fekete betűkkel keresztben ráírták a sírra, hogy a torreádorok orgyilkosok. A Tribuna de Salamanca internetes száma azt is állítja, hogy tettesek üzenetet küldtek a lapnak, és abban vállalják a felelősséget. Az üzenetben az is szerepel, hogy azoknak " a bátor bikáknak a százaiért " rongálták meg a sírt, amelyeket megalázott és legyilkolt Robles.

A Spanyolországban legendának Robles sztár-torreádor volt 1970 és 1980 között. 1990-ben fellépett Franciaországban is, de egy bika elkapta az arénában. Robles ezután lebénult. 2001-ben, 50 évesen halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!