Színes hírek

2008.11.27. 19:51

Sok jó ember egy vonaton...

A szó: túlzsúfolt – nos, ez nem egészen fedi a valóságot. Ezen a szerelvényen emberek lógnak az ajtókon és ablakokon, emberek ülnek a tetőn és a kocsikat összekapcsoló vasakon, sőt még a mozdonyvezető elől is eltakarják a kilátást.

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

A Pakisztánban készült felvételen több száz utas szállta meg a szerelvényt.

Habár az európai országokban is sokat panaszkodnak az utasok, hogy késnek a vonatok és a csomagok, mindez semmi a pakisztáni menetrendhez képest. Ennyi utassal ugyanis minden szerelvény csak cammogni tud – a száguldást vélhetően a síneken arrafelé nem ismerik.

De az utasok széles mosolya arról tanúskodik: őket ez a tény egyáltalán nem bosszantja. Sőt...

Pakisztánban mindennapos, hogy sokkal többen szeretnének vonatra szállni, mint ahány ülőhely van - belül. Fotó: Daily Mail

Pakisztánban mindennapos, hogy sokkal többen szeretnének vonatra szállni,
mint ahány ülőhely van - belül. Fotó: Daily Mail

A fotón szereplő férfiak egy háromnapos muzulmán vallási ünnepségről tartanak hazafelé, Multan városában szálltak fel – egyébként ez Pakisztán harmadik legnagyobb városa, 3,8 millió lakossal. Így nem csoda, hogy egy vonatra nagyon sok jut belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!