Színes hírek

2009.04.30. 14:05

Lily Allen is jön a Szigetre

Újabb előadóval bővült az idei Sziget Fesztivál fellépőinek névsora. A korábban bejelentett együttesek mellett, az idei Sziget Nagyszínpadán fellép - a februárban megjelent második lemezével rögtön a slágerlisták élére törő - Lily Allen, valamint a balkáni r'n'b királynője, Miss Platnum is.

Az ebben az évben augusztus 12-és 17-e között 17. alkalommal megrendezett Sziget Fesztivál, az előző évekhez hasonlóan, idén is két felvezető nappal indul. Mások mellett, a Faith No More, a Manic Street Preachers, Amadou&Mariam, Khaled, a Zamballarna, Pete Tong, Paul Oakenfold, Eric Prydz, a Tankcsapda, The Prodigy, Fatboy Slim, Placebo, Klaxons, Pendulum, Calexico, Orquesta Buena Vista Social Club zenészei számítanak augusztus közepén a szigetlakók figyelmére.

Ebben az évben több fókuszpontja is lesz a Sziget Fesztiválnak, mondták el korábban a szervezők. Az egy hét alatt megemlékeznek a berlini fal lerombolásáról, a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok 140 éves felvételének és 50 éves újrafelvételének évfordulójáról, és az izraeli-magyar diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulójáról.

Lily Allen

Lily Allen.
A negyedik fókusz-ország, Spanyolország, azon belül is a katalán régió, aminek kapcsán számos fiatal művész mutatkozik be a hajógyári szigeten.

A Pécs2010 program pedig több művészeti ágban és több helyszínen is bemutatkozik. A Sziget idei tervezett költségvetése 2, 7 milliárd forint. Tavaly 2,65 milliárdból gazdálkodott a fesztivál.

A 17. Sziget Fesztivál a húszéves Tankcsapda zenekarral nyit. A mínusz egyedik napon, azaz augusztus 10-én tartja születésnapi megabuliját a zenekar a Hajógyári szigeten. A nulladik napról még egyeztetnek a szervezők. A Sziget Fesztivál kedvezményeiről, programjairól bővebb információ a: www.sziget.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!