Szocsi 2014

2014.02.24. 10:02

Az NHL-re nincs hatással a svéd hokis pozitív doppingtesztje

A 26 éves hokis szervezetében egy általa évek óta szedett, allergia elleni gyógyszer egyik összetevőjét mutatta ki a vizsgálat.

MTI

Nem veszélyezteti [namelink name="Nicklas Bäckström"] svéd jégkorongozó észak-amerikai profiligás (NHL) szereplését, hogy pozitív doppingtesztet produkált a vasárnap zárult szocsi téli olimpián.

[namelink name="Björn Folin"], a Svéd Olimpiai Bizottság szóvivője még a Kanada ellen 3-0-ra elveszített döntő után közölte, hogy a 26 éves hokis szervezetében egy általa évek óta szedett, allergia elleni gyógyszer egyik összetevőjét mutatta ki a vizsgálat. Az NHL helyettes vezetője, Bill Daly hozzátette: Bäckström klubjában, a Washington Capitalsban játszhat tovább.

Médiaértesülések szerint adminisztrációs hiba történhetett, hiszen a svéd csapat orvosainak előre kellett volna jelezniük, hogy Bäckström gyógyszeres kezelés alatt áll.

Amennyiben a svéd csatárt eltiltják, úgy a nemzetközi szövetség (IIHF) égisze alatt folyó tornákon, illetve európai bajnokságokban - például a svédben - nem szerepelhet, az NHL-ben viszont nyugodtan jégre léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!