Szocsi 2014

2014.02.22. 18:40

Hazai arany férfi biatlon váltóban, Svendsen ellőtte a norvég érmet

A szombati viadalon a második embereknél szakadt szét igazán a mezőny, majd a negyedik átírta az egész sorrendet.

MTI

Az orosz csapat nyerte meg a sílövők olimpiai zárószámát, a férfiak 4x7,5 kilométeres váltóversenyét, melyben az utolsó lövészetig vezető norvégok még a dobogóról is lemaradtak.

A szombati viadalon a második embereknél szakadt szét igazán a mezőny, a norvégok és a németek megléptek riválisaiktól, az oroszok pedig nem sokkal lemaradva követték őket.

A harmadik embereknél nem változott sokat a helyzet, így a téli játékok legeredményesebb sportolója, Ole Einar Björndalen az élen váltotta Emil Hegle Svendsent. A Szocsiban korábban két aranyérmet begyűjtő Svendsen aztán már az első lövészetnél is hibázott egyszer, az utolsó sorozatban pedig teljesen "szétesett", mindhárom tartaléklőszerét el kellett használnia, s még egy büntetőkört is kellett futnia, így csapata nem csak a győzelemről, de a dobogóról is lemaradt.

Az orosz Anton Sipulin, Alekszej Volkov, Jevgenyij Usztyugov és Dmitrij Malisko ünnepel, miután megnyerték a férfi sílövők 4x7,5 kilométeres váltóversenyét a Krasznaja Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Az orosz Anton Sipulin, Alekszej Volkov, Jevgenyij Usztyugov és Dmitrij Malisko ünnepel, miután megnyerték a férfi sílövők 4x7,5 kilométeres váltóversenyét a Krasznaja Poljana-i Roza Hutor Síközpontban.
Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

A hajrában a németek és az oroszok vívtak nagy versenyt, s Anton Sipulin lesprintelte Simon Schemppet. A harmadik helyen az osztrák staféta ért célba. A norvégok negyedikek lettek, így Ole Einar Björndalen nem tudta tovább gyarapítani nyolc arany-, négy ezüst- és egy bronzéremből álló olimpiai medálgyűjteményét.

Sílövészet, 4x7,5 km-es férfi váltó
1. Oroszország (Dmitrij Malisko, Jevgenyij Usztyugov, Alekszej Volkov, Anton Sipulin) 1:12:15.9 óra (0 büntetőkör+8 lőhiba).
2. Németország (Daniel Böhm, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Simon Schempp) 3.5 másodperc hátrány (0+2).
3. Ausztria (Simon Eder, Dominik Landertinger, Daniel Mesotitsch, Christoph Sumann) 29.8 másodperc hátrány (0+7).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!